Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Personlighed er lige så vigtig som buserfaring

Hvis du har den rigtige indstilling til jobbet som buschauffør, er din erfaring mindre væsentlig, siger Aarhus Sporveje.

Personlighed og sans for service kommer før buserfaring, når Busselskabet Aarhus Sporveje skal finde nye buschauffører.

”Selvfølgelig er buserfaring umiddelbart et plus, men hvis du ellers har den rigtige indstilling til jobbet og den rigtige personlighed, er din buserfaring sådan set ligegyldig,” siger afdelingschef i Busselskabet Aarhus Sporveje Sanne Gaarsdal.

”Jobbet som buschauffør kræver naturligvis, at du kan køre bussen, men det handler lige så meget om service. Det kendetegner gode buschauffører, at de er servicemindede, smilende og kan bevare overblikket og ikke bliver presset af en tidsplan. Du skal synes, det er dejligt, når tingene lykkes, og være god til at bruge din sunde fornuft.”

Langtidsledighed ingen hindring

Som vist i dokumentarserien ’Fri os fra kontanthjælp’ på DR1 har Aarhus Sporveje ansat en af de medvirkende, Trine Vind, som buschauffør efter 12 års ledighed.

Forinden havde Trine Vind taget buskørekort med jobgaranti hos DEKRA.

Trine Vind mødte op med et tv-hold i ryggen, men uanset omstændighederne var hun igennem det samme forløb som andre kandidater med infomøde og en samtale, hvor hun blev vurderet.

”Hende ville vi gerne give en chance, og efter et fire ugers introduktionsforløb, som alle buschauffører skal igennem, er hun nu i drift og ansat på helt almindelige vilkår,” siger Sanne Gaarsdal.

Stor spredning

Aarhus Sporveje beskæftiger 650 mennesker, og specielt blandt buschaufførerne tilstræbes en stor variation.

”De er spredt over alder, etnicitet, uddannelsesbaggrund, branche-fortid og buserfaring. De må gerne blive mere spredt over køn, da kvinder stadig er i undertal,” siger Sanne Gaarsdal.

Langtidsledighed og høj alder er ingen hindring, hvis man er serviceminded.

”Nogle starter som buschauffører, når de er 62. De har måske været direktører før. Nu vil de bare gerne have et job, hvor de arbejder 37 timer og har fri, når de stiller bussen.”

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Om DEKRA

DEKRA blev grundlagt i 1925 i Berlin og er oprindelig en forkortelse for Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein (brancheorganisation for tyske bilproducenter). DEKRA startede altså som en uafhængig organisation med det formål at højne sikkerheden i køretøjer og dermed på vejene. Over årene har DEKRA udviklet sig til at være en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhed – ikke alene på vejene, men også på arbejdspladser og i hjemmet. I dag omfatter DEKRAs ydelser bl.a. køretøjsinspektion, ekspertvurderinger ifm. forsikringsskader, rådgivning, industri- og bygningsinspektion, sikkerhedskontrol, test og certificering af produkter og systemer, vikarservices og uddannelse.

DEKRA har kontorer i mere end 50 lande og beskæftiger over 39.000 medarbejdere. Når vi fylder 100 år i 2025, er det vores vision, at DEKRA er Global Partner for en Sikker Verden.

I Danmark har DEKRA især fokus på at hjælpe mennesker sikkert på vej gennem uddannelse og jobrettede indsatser. Vi tror på, at målrettet uddannelse er vejen til beskæftigelse og har med mod og nytænkning hjulpet tusinder af ledige danskere tilbage på arbejdsmarkedet. Mere end 300 kolleger skaber dagligt værdi, sammen med vores kunder, kursister og borgere. Vi lægger vægt på at være en inspirerende og dynamisk virksomhed med højt til loftet og let til smil.

DEKRA dækker hele Danmark.

Kontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30

Relateret materiale