Gå til indhold
”Jeg er rolig bag rattet”

Pressemeddelelse -

”Jeg er rolig bag rattet”

Trine Vind fra DR-programmet ’Fri os fra kontanthjælp’ tog buskørekort hos DEKRA og blev efter 12 års ledighed buschauffør på almindelige vilkår hos Aarhus Sporveje.

I juni i år begyndte 53-årige Trine Vind fra Viby ved Aarhus som buschauffør hos Aarhus Sporveje efter 12 år som langtidsledig på dagpenge, sygedagpenge og kontanthjælp.

Hendes vej ud af offentlig forsørgelse kan i disse uger følges på DR1 i serien ’Fri os fra kontanthjælp’, hvor Trine Vind og tre andre langtidsledige som et eksperiment får ekstra støtte af en jobrådgiver, der kun har fokus på at få dem tilbage på arbejdsmarkedet.

Buskørekort med jobgaranti blev afgørende

For Trine Vind blev det afgørende, at hun i foråret tog buskørekort med jobgaranti hos DEKRA.

”Selvfølgelig var det også en hjælp at være med i et eksperiment med ekstra fokus på netop min situation, men det vigtigste var, at DEKRA stillede jobgaranti. Det var den, jeg manglede, for at kunne komme videre. Jeg kunne ikke få hjælp til uddannelse, med mindre jeg havde jobgaranti,” siger Trine.

For det meste er det sjovt

Hun er uddannet pædagog, men har altid haft store køretøjer som en mulig karrierevej. Nu er hun ansat som buschauffør i en almindelig stilling på 37 timer om ugen.

”Da jeg var 19 år, var jeg i hæren, hvor jeg fik stort kørekort. Det var der mange, der fik dengang. Det skræmmer mig ikke at køre bus. Jeg er rolig bag rattet og synes, at det er sjovt – og nemt. Man møder mange sjove mennesker, når man er buschauffør. Jeg kører otte forskellige ruter og så natbusser oveni. Jeg synes, det går godt. Nogle gange er det hårdt, men for det meste er det sjovt.”

Perlerne har været skrinlagt

De første to afsnit af ’Fri os fra kontanthjælp’ skildrer blandt andet, hvordan Trine Vind har svært ved at lægge sin kreative hobby med perler helt til side for at hellige sig jagten på et job.

”Perlerne symboliserer den anden kreative verden, jeg har i mit liv, og som betyder meget for mig. Men nu har perlerne været skrinlagt i al den tid, hvor jeg har taget buskørekort og startet på nyt arbejde. Nu har jeg efterhånden været ansat i fem måneder, og presset begynder at lette lidt igen, så der er overskud til andet end bare at starte op på arbejde.”

Skepsis blev til styrke

Den skepsis i hende, der måske tidligere var en hæmsko for hende i forhold til at finde et job, blev i sidste ende hendes styrke.

”Som person er jeg faktisk lidt svær at slå ud af kurs, men samtidig kan jeg nok også være skeptisk over for, hvad jeg går i gang med. Jeg vil ikke gå i gang med noget, der ikke lykkes, og da jeg endelig startede hos DEKRA, var det derfor med intentionen om, at det skulle lykkes,” siger Trine Vind.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Om DEKRA

DEKRA blev grundlagt i 1925 i Berlin og er oprindelig en forkortelse for Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein (brancheorganisation for tyske bilproducenter). DEKRA startede altså som en uafhængig organisation med det formål at højne sikkerheden i køretøjer og dermed på vejene. Over årene har DEKRA udviklet sig til at være en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhed – ikke alene på vejene, men også på arbejdspladser og i hjemmet. I dag omfatter DEKRAs ydelser bl.a. køretøjsinspektion, ekspertvurderinger ifm. forsikringsskader, rådgivning, industri- og bygningsinspektion, sikkerhedskontrol, test og certificering af produkter og systemer, vikarservices og uddannelse.

DEKRA har kontorer i mere end 50 lande og beskæftiger over 39.000 medarbejdere. Når vi fylder 100 år i 2025, er det vores vision, at DEKRA er Global Partner for en Sikker Verden.

I Danmark har DEKRA især fokus på at hjælpe mennesker sikkert på vej gennem uddannelse og jobrettede indsatser. Vi tror på, at målrettet uddannelse er vejen til beskæftigelse og har med mod og nytænkning hjulpet tusinder af ledige danskere tilbage på arbejdsmarkedet. Mere end 300 kolleger skaber dagligt værdi, sammen med vores kunder, kursister og borgere. Vi lægger vægt på at være en inspirerende og dynamisk virksomhed med højt til loftet og let til smil.

DEKRA dækker hele Danmark.

Kontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30

Relateret materiale