Gå til indhold
Jobmesse efterår 2018
Jobmesse efterår 2018

Pressemeddelelse -

Jobmesser skal skaffe flere chauffører

Med jobmesser i hele landet vil DEKRA matche landets transportvirksomheder med nye chauffører. Væksten i sektoren kræver flere chauffører. Samtidig bliver de danske chauffører ældre og ældre. Den udfordring vil DEKRA løse.

Med syv jobmesser på sine AMU-uddannelsescentre rundt i landet giver DEKRA, Danmarks største udbyder af transportuddannelser, den 8.-11. april ledige og andre interesserede en gratis mulighed for at gribe nogle af de mange ledige chaufførstillinger der er i hele landet.

På messen kan deltagerne møde et bredt udvalg af danske transportvirksomheder, der lige nu står og mangler arbejdskraft.

Branchen mangler 2.500 chauffører

Det stigende behov for nye chauffører skyldes en kombination af to ting. Ifølge Dansk Statistik er næsten halvdelen af Danmarks lastbilchauffører 50 år eller derover og er således på vej mod pension eller efterløn. Derudover er der en enorm vækst i transportsektoren, der generelt kræver flere chauffører år for år.

Den markante vækst i transportsektoren betyder, at de danske vognmænd forventer at have 6,3 procent flere ansatte i 2019 end i 2018. Det viser en stor undersøgelse foretaget af Voxmeter for DEKRA i slutningen af 2018. Det betyder, at der bliver brug for 2.500 flere chauffører i 2019.

Nemmere rekruttering

”Hvis vi vil chaufførmanglen til livs, må vi gøre rekrutteringen nemmere. Vi gentager derfor jobmesserne, fordi de har vist sig at lette rekrutteringen for virksomhederne og jobsøgningen for kandidaterne, både de erfarne og de helt nye chauffører. Branchen savner især unge chauffører, og de får med jobmesserne en god samlet indgang til de mange muligheder i branchen," siger administrerende direktør i DEKRA, Peter Laursen.

De syv jobmesser

Det er sjette gang, DEKRA holder jobmesse for transportbranchen. DEKRA forventer omkring 1.000 deltagere og op mod 120 vognmænd fordelt på de syv jobmesser.

Deltagerne kan også få information og en snak om deres muligheder for at få uddannelse og jobhjælp med henblik på at blive lastbil-, bus- og taxichauffør.

DEKRA's syv jobmesser holdes i Brabrand og Vejle d. 8/4, i Herning og Vejen d. 9/4, og i Brøndby, Nørresundby og Odense d. 11/4. Alle steder fra kl. 10-12.

Emner

Regions


Om DEKRA

DEKRA blev grundlagt i 1925 i Berlin og er oprindelig en forkortelse for Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein (Brancheorganisation for tyske bilproducenter). DEKRA startede altså som en uafhængig organisation med det formål at højne sikkerheden i køretøjer og dermed på vejene. Over årene har DEKRA udviklet sig til at være en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhed – ikke alene på vejene, men også på arbejdspladser og i hjemmet. I dag omfatter DEKRAs ydelser bl.a. køretøjsinspektion, ekspertvurderinger ifm. forsikringsskader, rådgivning, industri- og bygningsinspektion, sikkerhedskontrol, test og certificering af produkter og systemer, vikarservices og uddannelse.

DEKRA har kontorer i mere end 50 lande og beskæftiger over 39.000 medarbejdere. Når vi fylder 100 år i 2025, er det vores vision, at DEKRA er Global Partner for en Sikker Verden.

I Danmark har DEKRA især fokus på at hjælpe mennesker sikkert på vej gennem uddannelse og jobrettede indsatser. Vi tror på, at målrettet uddannelse er vejen til beskæftigelse og har med mod og nytænkning hjulpet tusinder af ledige danskere tilbage på arbejdsmarkedet. Mere end 300 kolleger skaber dagligt værdi, sammen med vores kunder, kursister og borgere. Vi lægger vægt på at være en inspirerende og dynamisk virksomhed med højt til loftet og let til smil.

DEKRA dækker hele Danmark.

Kontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30

Relateret materiale