Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Undersøgelse bekræfter stor mangel på chauffører

De danske vognmænd forventer at have 6,7 procent flere chauffører ved udgangen af 2019 end de har ansat i dag.

Markant vækst i transportsektoren betyder, at de danske godsvognmænd får behov for rigtig mange nye chauffører i 2019. Det viser en stor undersøgelse foretaget af Voxmeter for DEKRA.

500 godsvognmænd, der repræsenterer knap 5.000 chauffører, har deltaget i undersøgelsen, der spørger til vognmændenes forventning om vækst.

2.500 flere chauffører i 2019

I gennemsnit forventer de danske vognmænd at have 6,7 procent flere chauffører i 2019 end i 2018. Branchen har ca. 40.000 chauffører. Omregnet til antal jobs forventer godsvognmændene at have mere end 2.500 flere chauffører ansat ved udgangen af 2019 end i december 2018.

Størst vækst på Sjælland og i Syddanmark

Undersøgelsen viser blandt andet også, at der er størst forventninger til vækst i Syddanmark og på Sjælland, hvor der forventes henholdsvis 7,8% og 8,4% vækst i 2019. Mens region Midt- og Nordjylland også forventer en stærk vækst på henholdsvis 4,7% og 4,8%.

Bekræfter chaufførmangel

Ifølge koncerndirektør i DEKRA Danmark, Peter Laursen, bekræfter undersøgelsen dermed de tal, branchen hidtil har meldt ud og arbejder ud fra. Nemlig at der mangler 2.500 chauffører, for at transportsektoren er optimalt rustet til opgaverne nu og i den nære fremtid.

”Transportbranchen er vigtig for det danske samfund. Uden vognmænd og chauffører bliver varer ikke bragt fra A til B. Derfor er det også vigtigt, at alle branchens aktører, uddannelsessteder, vognmænd og brancheorganisationer arbejder sammen om at sikre god kvalitet i uddannelsen samt ordentlige forhold for chauffører og vognmænd” siger Peter Laursen.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Om DEKRA

DEKRA blev grundlagt i 1925 i Berlin og er oprindelig en forkortelse for Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein (brancheorganisation for tyske bilproducenter). DEKRA startede altså som en uafhængig organisation med det formål at højne sikkerheden i køretøjer og dermed på vejene. Over årene har DEKRA udviklet sig til at være en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhed – ikke alene på vejene, men også på arbejdspladser og i hjemmet. I dag omfatter DEKRAs ydelser bl.a. køretøjsinspektion, ekspertvurderinger ifm. forsikringsskader, rådgivning, industri- og bygningsinspektion, sikkerhedskontrol, test og certificering af produkter og systemer, vikarservices og uddannelse.

DEKRA har kontorer i mere end 50 lande og beskæftiger over 39.000 medarbejdere. Når vi fylder 100 år i 2025, er det vores vision, at DEKRA er Global Partner for en Sikker Verden.

I Danmark har DEKRA især fokus på at hjælpe mennesker sikkert på vej gennem uddannelse og jobrettede indsatser. Vi tror på, at målrettet uddannelse er vejen til beskæftigelse og har med mod og nytænkning hjulpet tusinder af ledige danskere tilbage på arbejdsmarkedet. Mere end 300 kolleger skaber dagligt værdi, sammen med vores kunder, kursister og borgere. Vi lægger vægt på at være en inspirerende og dynamisk virksomhed med højt til loftet og let til smil.

DEKRA dækker hele Danmark.

Kontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30

Relateret materiale