Gå til indhold
Jobmesse i Brøndby
Jobmesse i Brøndby

Pressemeddelelse -

Jobmesser skabte massevis af jobs

I uge 15 afholdte DEKRA syv jobmesser i hele Danmark. Det var de største jobmesser til dato for DEKRAs vedkommende med op mod 1.500 besøgende og 79 vognmænd og virksomheder. På jobmessen blev der givet hånd på flere jobaftaler, og både virksomheder og ledige var glade og tilfredse med udbyttet.

Branchen skriger på arbejdskraft

Jobmesserne skulle matche virksomheder og ledige, der enten allerede var chauffører eller gerne ville være det. Da der er stor mangel på chauffører, stod flere vognmænd og virksomheder klar på deres stand på jobmessen, fordi de manglede arbejdskraft.

I Brøndby stod blandt andet Heidi Grønneskov og repræsenterede Stavnskær Fragt. Hun var på charmeoffensiv for at finde nye chauffører. ”Det er svært at få de folk, som man gerne vil have. Der er rift om de gode chauffører”, udtalte Heidi inden jobmessen begyndte.

Efter den 2 timers jobmesse var Heidi særdeles tilfreds, især i kølvandet på de sidste par måneder hvor det har været vanskeligt at rekruttere chauffører.

”Vi har ansat to chauffører og skal have et par lærlinge til samtale, som vi håber på at kunne ansætte”, lød det optimistisk fra Heidi efter jobmessen.

Gode kandidater

Der var ingen virksomheder, der gik tomhændet hjem fra jobmesserne. Til alle syv jobmesser kom samtlige virksomheder og vognmænd hjem med nogle gode kandidater. HB Care, der er Danmarks førende inden for specialkørsel, var at finde på jobmesserne i Brabrand og Brøndby. Fra jobmessen i Brøndby fik de 6 spændende kandidater, som de nu løbende vil holde samtaler med.

Gert Ottesen, der er udviklingschef for HB Care, understreger at de ikke kun kommer på messen på grund af de mulige kandidater, men i lige så høj grad for at være synlige i branchen. Han var selv på jobmessen i Brøndby, som med hans egne ord var helt fantastisk og godt arrangeret.

I Nørresundby fandt virksomhederne også mange gode kandidater. De 7 virksomheder gik samlet derfra med 47 kandidater. 14 af dem stod !Amok for. De kører studenterkørsel og går snart deres travleste sæson i møde og havde derfor markant brug for arbejdskraft til at køre sommerens mange studenterkørsler.

Et job i mors fodspor

I Brøndby havde 25-årige Josefine Ravnsbæk taget sin mor Anette Nielsen under armen til jobmessen. Josefine havde netop afsluttet busuddannelsen hos DEKRA og var på udkig efter et job i blandt de 26 virksomheder. Og det var ikke helt tilfældigt, at Josefines mor var med. Hun har nemlig selv arbejdet som buschauffør i 18 år og kører lige nu med turister. Josefine vil gerne gå i sin mors fodspor og håber på, at de en dag kan køre bus sammen.

Med sig hjem fra jobmessen i Brøndby fik Josefine en aftale om en jobsamtale hos Ditobus, der efterfølgende har resulteret i et job.

Stor tilfredshed

Generelt var der stor tilfredshed på jobmesserne, hvor der blev skabt gode kontakter mellem ledige og arbejdsgivere. DEKRA er en af de eneste uddannelsesinstitutioner inden for transport, der afholder denne form for jobmesse. Derfor faldt jobmesserne på et tørt sted, da virksomheder og vognmænd skriger på arbejdskraft på grund af den store chaufførmangel.

Det er bestemt ikke sidste gang, at DEKRA afholder jobmesse rundt om i landet. 

Emner

Regions


Om DEKRA

DEKRA blev grundlagt i 1925 i Berlin og er oprindelig en forkortelse for Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein (Brancheorganisation for tyske bilproducenter). DEKRA startede altså som en uafhængig organisation med det formål at højne sikkerheden i køretøjer og dermed på vejene. Over årene har DEKRA udviklet sig til at være en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhed – ikke alene på vejene, men også på arbejdspladser og i hjemmet. I dag omfatter DEKRAs ydelser bl.a. køretøjsinspektion, ekspertvurderinger ifm. forsikringsskader, rådgivning, industri- og bygningsinspektion, sikkerhedskontrol, test og certificering af produkter og systemer, vikarservices og uddannelse.

DEKRA har kontorer i mere end 50 lande og beskæftiger over 39.000 medarbejdere. Når vi fylder 100 år i 2025, er det vores vision, at DEKRA er Global Partner for en Sikker Verden.

I Danmark har DEKRA især fokus på at hjælpe mennesker sikkert på vej gennem uddannelse og jobrettede indsatser. Vi tror på, at målrettet uddannelse er vejen til beskæftigelse og har med mod og nytænkning hjulpet tusinder af ledige danskere tilbage på arbejdsmarkedet. Mere end 300 kolleger skaber dagligt værdi, sammen med vores kunder, kursister og borgere. Vi lægger vægt på at være en inspirerende og dynamisk virksomhed med højt til loftet og let til smil.

DEKRA dækker hele Danmark.

Kontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30

Relateret materiale