Gå til indhold
buschauffør
buschauffør

Pressemeddelelse -

Flere unge bliver faglærte buschauffører

Efter en lang årrække med meget få elever på erhvervsuddannelsen, Buschauffør i kollektiv trafik, er der i år meget stor interesse for uddannelsen – det fortæller Anja Brauner-Kristiansen, som er uddannelseschef hos DEKRA Erhvervsskole.

”DEKRA startede Erhvervsskolen i sommeren 2017, og mens interessen for at blive lastbilchauffør har været stor fra starten, har det taget lidt længere tid med at tiltrække elever til uddannelsen som buschauffør”, fortsætter hun.

Men nu ser det helt anderledes ud. Antallet af elever er mere end fordoblet på optaget i januar, og det ser ud til at fortsætte, med det hold som skal starte til august i år. I januar 2018 startede 9 elever på den faglærte uddannelse. I år tog skolen imod 21 håbefulde elever, som nu er i gang med at søge lærepladser.

DEKRA Erhvervsskole uddanner nu over 90 % af alle faglærte buschauffører som starter på grundforløbet i Danmark.

Elever som brænder for faget

Det store optag af elever kommer også bag på branchen, som ikke har været vant til at få tilbudt lærlinge fra erhvervsskolerne. Derfor er der et stort arbejde i gang med at hjælpe eleverne med at finde lærepladser, så de kan færdiggøre deres uddannelse. Ifølge uddannelsesleder på DEKRA Erhvervsskole i Vejen er der kun positive ting for virksomheder ved at tage imod elever.

Mange fordele ved at tage elever

Når virksomheder tager i mod en elev, får de arbejdskraft, som virkelig brænder for faget. Det er oftest elever, som altid har drømt om at blive buschauffør. Kombinationen af skoleforløb og praktik styrker elevernes viden og færdigheder. Derfor kommer de med en rygsæk fyldt med kompetencer.

”I skal være med til at investere i mennesker, der drømmer om at køre bus og leve af det. I skal sikre chauffører til fremtidens drift”, siger Frank Sandgreen, der er uddannelsesleder i Vejen, om hvorfor busselskaber og –vognmænd skal tage i mod elever.

Frank Sandgreen mener, at de mange nye buschaufførelever er et stærkt tilbud til virksomhederne og branchen i det hele taget.

Økonomisk gulerod

Ud over at styrke det sociale og faglige på arbejdspladsen er der også en økonomisk fordel ved at tage imod flere chaufførelever.

Virksomheder der tager i mod flere elever end de gennemsnitlig selv har taget de sidste tre år kan nemlig se frem til en bonus på op til 25.000 kr. pr. elev, som virksomheden forøger sin indsats med. Det betyder, at hvis en virksomhed i gennemsnit har haft en elev de sidste tre år, kan de få en praktikbonus på 25.000 kr., hvis de tager i alt 2 elever. 

Emner

Regions


Om DEKRA

DEKRA blev grundlagt i 1925 i Berlin og er oprindelig en forkortelse for Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein (Brancheorganisation for tyske bilproducenter). DEKRA startede altså som en uafhængig organisation med det formål at højne sikkerheden i køretøjer og dermed på vejene. Over årene har DEKRA udviklet sig til at være en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhed – ikke alene på vejene, men også på arbejdspladser og i hjemmet. I dag omfatter DEKRAs ydelser bl.a. køretøjsinspektion, ekspertvurderinger ifm. forsikringsskader, rådgivning, industri- og bygningsinspektion, sikkerhedskontrol, test og certificering af produkter og systemer, vikarservices og uddannelse.

DEKRA har kontorer i mere end 50 lande og beskæftiger over 39.000 medarbejdere. Når vi fylder 100 år i 2025, er det vores vision, at DEKRA er Global Partner for en Sikker Verden.

I Danmark har DEKRA især fokus på at hjælpe mennesker sikkert på vej gennem uddannelse og jobrettede indsatser. Vi tror på, at målrettet uddannelse er vejen til beskæftigelse og har med mod og nytænkning hjulpet tusinder af ledige danskere tilbage på arbejdsmarkedet. Mere end 300 kolleger skaber dagligt værdi, sammen med vores kunder, kursister og borgere. Vi lægger vægt på at være en inspirerende og dynamisk virksomhed med højt til loftet og let til smil.

DEKRA dækker hele Danmark.

Kontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30

Relateret materiale

Selvkørende busser

​Selvkørende busser har stadigvæk brug for chauffører

Til trods for hastige forbedringer af teknologien er der stadigvæk brug for chauffører. Et projekt om selvkørende busser i Aalborg som virksomheden Holo og Aalborg Kommune står bag, skal i første omgang afvikles med en operatør om bord på bussen. Derfor samarbejder Holo med DEKRA om at uddanne buschauffører til projektet.