Gå til indhold
​Black Friday skaber travlhed hos vognmænd

Pressemeddelelse -

​Black Friday skaber travlhed hos vognmænd

Transportfirmaerne skriger på arbejdskraft, og selv om interessen for at blive varebilschauffør hos DEKRA vokser markant, bliver travlheden med at distribuere pakker under Black Friday endnu en påmindelse om, at transportbranchen mangler chauffører.

Meget tyder på, at de danske netbutikker vil sælge ekstraordinært mange varer i forbindelse med årets Black Friday.

Dermed kan landets pakkedistributører se frem til at få ekstra travlt, hvilket igen vil sætte fingeren på transportbranchens ømme punkt: Den generelle mangel på chauffører.

Black Friday-rekord i sigte

Ifølge seneste E-handelsbarometer fra Dansk Erhverv E-handel (tidligere DFIH) har de danske netbutikker skruet ekstra op for forventningerne til salget i 4. kvartal, efter at både 2. og 3. kvartal har været meget positive.

80 procent af netbutikkerne havde fremgang i 3. kvartal, og mere end halvdelen af butikkerne havde vækst på mindst 50 procent i forhold til samme periode sidste år.

Nu forventer næsten 80 procent af netbutikkerne fremgang i årets sidste kvartal, der både byder på Black Friday og julesalg, mens blot 3 procent frygter et fald i salget.

Stor efterspørgsel på chauffører

Dermed kan landets pakkedistributører se frem til travlhed med masser af ture og leveringer, og det sker på et tidspunkt, hvor transportbranchen stadig er præget af en generel mangel på chauffører.

Det dilemma mærker man også hos DEKRA, som både uddanner varebilschauffører i hele landet og driver Danmarks største jobportal for transportbranchen.

”I DEKRA oplever vi en markant efterspørgsel, både fra kursister som ønsker at tage uddannelsen til varebilschauffør, og fra arbejdsgivere, som desperat forsøger at finde nye chauffører. Forbrugerne shopper mere og mere på nettet, og transportbranchen har brug for mange nye chauffører, hvis de logistiske konsekvenser af vores ændrede forbrugsmønstre skal hænge sammen. Det er endnu en påmindelse om, at chaufførfaget er afgørende for, at vi kan skabe velstand og vækst i samfundet, sådan som vi lever i dag, og derfor skal vi fortsat gøre alt hvad vi kan for at uddanne endnu flere chauffører,” siger koncerndirektør i DEKRA Danmark, Peter Laursen.

Related links

Emner

Regions


Om DEKRA

DEKRA blev grundlagt i 1925 i Berlin og er oprindelig en forkortelse for Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein (Brancheorganisation for tyske bilproducenter). DEKRA startede altså som en uafhængig organisation med det formål at højne sikkerheden i køretøjer og dermed på vejene. Over årene har DEKRA udviklet sig til at være en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhed – ikke alene på vejene, men også på arbejdspladser og i hjemmet. I dag omfatter DEKRAs ydelser bl.a. køretøjsinspektion, ekspertvurderinger ifm. forsikringsskader, rådgivning, industri- og bygningsinspektion, sikkerhedskontrol, test og certificering af produkter og systemer, vikarservices og uddannelse.

DEKRA har kontorer i mere end 60 lande og beskæftiger over 45.000 medarbejdere. Når vi fylder 100 år i 2025, er det vores vision, at DEKRA er Global Partner for en Sikker Verden.

I Danmark har DEKRA især fokus på at hjælpe mennesker sikkert på vej gennem uddannelse og jobrettede indsatser. Vi tror på, at målrettet uddannelse er vejen til beskæftigelse og har med mod og nytænkning hjulpet tusinder af ledige danskere tilbage på arbejdsmarkedet. Mere end 300 kolleger skaber dagligt værdi, sammen med vores kunder, kursister og borgere. Vi lægger vægt på at være en inspirerende og dynamisk virksomhed med højt til loftet og let til smil.

DEKRA dækker hele Danmark.

Kontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30