Gå til indhold
​Smil – det smitter, selv på afstand

Nyhed -

​Smil – det smitter, selv på afstand

Efter 30 års ledighed er Marianne Helding i en alder af 62 i job igen som servicemedarbejder med COVID-19 fokus efter et beskæftigelsesrettet forløb hos DEKRA Job. Mange virksomheder kan finde små jobs, som kan være en åbning for folk, der har været uden for arbejdsmarkedet i mange år, men gerne vil yde en indsats, mener DEKRA Job.

Ikke alle afbrydelser i undervisningen er ildeset hos uddannelsesvirksomheden DEKRA Hovedstaden i Brøndby, som blandt andet uddanner chauffører og kørelærere.

Det er nemlig altid populært, når den 62-årige servicemedarbejder Marianne Helding åbner døren og kommer på uanmeldt besøg i klasseværelset bevæbnet med sprit og klud for at forebygge smittespredning af COVID-19.

”Jeg kan huske fra min egen skoletid for mange år siden, at lærerne ikke brød sig om at blive afbrudt i undervisningen. Det er helt anderledes her. Både kursister og undervisere er glade for, at jeg kommer, og anerkender, at jeg gør en indsats for at undgå smitte,” siger Marianne.

Blomster og anerkendende ord

Efter næsten 30 år uden for arbejdsmarkedet er hun i en alder af 62 år kommet i job igen.

Marianne Helding kom til DEKRA Job i et beskæftigelsesrettet forløb gennem Københavns Kommune, og DEKRA Job fandt en stilling til hende i søstervirksomheden DEKRA Hovedstaden.

Her sørger hun for, at borde, dørhåndtag, vindueskarme og andre flader, der bliver rørt af mennesker, bliver sprittet af hver dag, og derudover har hun tilsynsopgaver som eksamensvagt.

Hendes personlighed og indsats er så værdsat af både kursister og kolleger, at de nominerede hende til ugens medarbejder.

Så vankede der blomster og anerkendende ord – en uvant joboplevelse for Marianne Helding.

Det føles godt at blive modtaget pænt

”Det er guld værd, når alle siger, at du gør et godt stykke arbejde. Herude har jeg mødt en masse overskudsmennesker, mens jeg gennem alle årene i kontanthjælpssystemet kun har mødt underskudsmennesker, der ikke tænker over, hvor godt det føles at blive modtaget pænt,” siger Marianne.

Hun hæfter sig også ved, at kontakten til DEKRA fra start havde fokus på få hende i egentlig beskæftigelse.

”Som ledig kom jeg en sjælden gang imellem til samtale i de første fem år. Derefter var det slut med interessen fra arbejdsgiverne. Siden har jeg prøvet så mange praktikker på tre og seks måneder, der aldrig er ført til job. Jeg bliver 63 år senere i år og kunne egentlig gå på efterløn næste sommer, men det ønsker jeg slet ikke. Jeg ønskede et lønnet job, og det har jeg fået, fordi DEKRA ville give mig chancen. Jeg har ikke tænkt mig at gå på efterløn foreløbig, og jeg skal aldrig tilbage til kontanthjælpssystemet,” siger Marianne bestemt.

En positiv tilgang til hinanden

Hun arbejder nu 25 timer om ugen. Flere timer og nye opgaver kan komme på tale, siger Mariannes chef, Benjamin Klint, der er driftschef i DEKRA Hovedstaden.

”Vi tror på, at vi kan spille hinanden gode ved at have en positiv tilgang til hinanden, uanset de titler vi bærer rundt på. Modsat Marianne bliver jeg ikke klappet ad, når jeg træder ind i en klasse. Når hun er færdig med at spritte alle flader, starter hun forfra, og hun gør det altid med et smil på læben, selv om det i nogles øjne er ensformigt arbejde. Det er noget, kursister og kolleger lægger mærke til. Jeg er sikker på, at mange virksomheder lige som os kan finde små jobs, der gør en forskel, og som kan være en åbning for folk, der har været uden for arbejdsmarkedet i mange år, men gerne vil yde en indsats,” siger Benjamin Klint.

Mere livskvalitet

Ifølge Kim Damgaard, som er driftschef i DEKRA Job, er Mariannes historie et godt eksempel på, hvordan DEKRA Job arbejder.

”Lige som andre, vi hjælper i gang igen efter længere ledighed, er hun jo oppe i årene og havde efter nogle dårlige oplevelser mistet lidt af troen på, at hun kunne komme i job igen. Men der er muligheder for alle, hvis de gerne vil. Det er den måde, vi møder folk på, lige som vores konsulenter arbejder med den grundindstilling, at intet er umuligt med det rigtige forarbejde. Med den rette indsats kan en person gå fra at ’sidde fast i systemet’ til at blive en højt værdsat medarbejder, der skaber glæde og får mere livskvalitet.”

Følelsen af at være værdsat

Troels Lund, direktør i DEKRA Job, tilføjer:

”Det gør os enormt stolte, når vores forløb bygger mennesker op, og vi sammen lykkes med at finde en mulighed, der giver mening for den enkelte. Her er det gode samarbejde, vi har med Københavns Jobcenter, essentielt i forhold til at sørge for, at den rigtige indsats bliver sat i gang uden forsinkelse. Når man er i arbejde, er det nemt at overse, hvor vigtigt det er at være en del af et positivt arbejdsfællesskab og have følelsen af at være værdsat og at bidrage med noget. Rigtigt mange virksomheder har små opgaver, de ikke når at få lavet, eller som tager tid væk fra andre ting. Ved at ansætte en person i få timer til at udføre de opgaver, vil man få mere overskud til sine kerneopgaver og samtidig bidrage til at løfte andre menneskers livskvalitet.” 

Related links

Emner

Regions

Kontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30