Gå til indhold
​Fra tjener til lastbilchauffør

Nyhed -

​Fra tjener til lastbilchauffør

Da coronaen ramte landet i foråret sidste år, besluttede 29-årige René sig for, at der skulle ske noget nyt i hans liv. Han valgte derfor at hive teltpælene op og flytte fra Sjælland til Midtjylland. Rene vidste, at der skulle ske noget nyt på arbejdsfronten, men ikke hvad. En dag så han en annonce for at blive lastbilchauffør, og herefter var han ikke i tvivl; Han skulle køre lastbil.

”Jeg så annoncen og tænkte, at det kunne være meget sjovt. Jeg kører rigtig meget motorcykel, så det at ligge på landevejen er ikke noget nyt for mig. Jeg tilmeldte mig derfor kurset hos DEKRA i Herning, hvor jeg også var heldig at få en jobgaranti.”

Opvokset med to forældre i branchen

René er opvokset med to forældre, der begge kørte lastbil, og han har derfor brugt mange timer af sin barndom på landevejene i en lastbil. Selvom begge Renés forældre var lastbilchauffører, lå det ikke i kortene, at han en dag selv skulle køre lastbil.

”Jeg kørte en del ture med mine forældre, da jeg var barn, og jeg synes simpelthen, at det var så kedeligt, fordi vi ikke lavede andet end at køre. Det var slet ikke mig dengang,” udtaler René.

Han drømte i stedet om et job, hvor han dagligt var i kontakt med kunder, og han valgte derfor at uddanne sig til tjener.

8 års erfaring som tjener

På trods af sine kun 29 år, har René allerede haft mange år på arbejdsmarkedet. Han uddannede sig tidligt som tjener, og har efterfølgende både haft job som restaurantchef, overtjener og barchef. René manglede dog struktur i arbejdet og uvisheden om, hvad den næste aften bød på, blev pludselig for meget for ham. Han vidste derfor, at det var tid til at finde et nyt job, der var mere struktureret.

”Selvom jeg som barn synes, at ensartetheden i arbejdet som lastbilchauffør gjorde det kedeligt, så er det sjovt nok noget af det, som jeg nyder allermest i mit arbejde i dag. Jeg har brug for et job med struktur, så jeg ved, hvad dagen bringer. Selvom arbejdet er struktureret, så er der stadig en stor grad af frihed, hvilket jeg sætter stor pris på,” udtaler René.

DEKRA hjalp med at finde drømmejobbet

Da René startede på sit lastbilkørekort, tog han en snak med en jobkonsulent hos DEKRA og fik tildelt en jobgaranti – en skriftlig aftale om, at han ville komme i arbejde senest 3 måneder efter, at kurserne var bestået. Selvom René havde en jobgarantiaftale, skaffede han selv 8 samtaler, men der var ingen af stillingerne, der var hans drømmejob. Det endte DEKRA med at finde til ham.

”Jeg er super taknemmelig for den hjælp, som jeg har fået af DEKRA. Selvom de var bundet af en aftale, så var det stadig vigtigt for dem, at jeg fik et job, som jeg var glad for. De ønskede derfor ikke, at jeg bare tog et job, bare for at tage det. De arbejdede i stedet hårdt for at finde et job, der matchede mine ønsker, hvilket til sidst lykkedes.”

Bruger sine erfaringer som tjener i sit nyt job

I dag kører René som lastbilchauffør hos IMT Redning, hvor han kører i et tre ugers rul. To uger med godstransport og en uge med vejhjælp. René har ikke lagt sine erfaringer fra restaurationsbranchen helt på hylden i sit nye arbejde. Erfaringen som tjener hjælper ham til at tackle forskellige kunder og give dem den bedste kundeservice. For René var det vigtigt at finde et job, hvor han stadig løbende havde kundekontakt, og derfor er jobbet hos IMT Redning det helt rette for ham.

”Det passer mig helt perfekt, at jeg hver tredje uge kører vejhjælp, hvor jeg har en helt uge, hvor jeg har rigtig meget kundekontakt. Det vil jeg savne, hvis jeg ikke længere havde,” udtaler René.

Det helt rigtige valg

René er ikke i tvivl om, at det var det helt rigtig valg han tog, da han valgte at skifte branche og blive lastbilchauffør.

”Jeg er super glad for mit valg, det er så fedt. Jeg har fået et spændende arbejde på en fantastisk arbejdsplads, og jeg kan sagtens se mig selv i branchen i mange år fremadrettet.”

Related links

Emner

Regions

Kontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30