Gå til indhold
Nytænkende indretning skal motivere til læring på DEKRAs nye skole i Brabrand

Pressemeddelelse -

Nytænkende indretning skal motivere til læring på DEKRAs nye skole i Brabrand

I starten af august bød DEKRA, Danmarks største udbyder af transportuddannelser, de første kursister velkommen på deres nye transportskole i Brabrand. Transportskolen på over 3000 m2 er bygget til at kunne rumme 300 kursister, og særligt disse har spillet en vigtig rolle i skolens indretning.

DEKRA har nemlig valgt at udfordre den traditionelle skoleindretning med hvide vægge, ens loftarmaturer og ensfarvede møbler. I samarbejde med firmaet ROtation Indretning, har DEKRA i stedet haft fokus på at skabe nogle rammer, der motiverer og inspirerer kursisterne til læring.

”Vi ønsker at give vores kursister den bedste oplevelse, når de er på kursus hos os. Det er vigtigt for os at have de bedste rammer for læring, og samtidig give kursisterne et indtryk af, hvem DEKRA er, og hvad vi står for. Det er lykkedes i den nye indretning, og vi er meget stolte over resultatet. Vi ser frem til at byde vores fremtidige kursister velkommen i vores nye lokaler,” udtaler Karsten Trend Poulsen, administrerende direktør i DEKRA Midtjylland.

Vilde farver og neonlys

Kursisterne på den nye skole kan se frem til at møde ind i en bygning, hvor gangene og toiletterne er udsmykket med vilde farver og væggene med farverige motorsport billeder, der symboliserer DEKRAs værdier; sikkerhed, høj faglighed og teamspirit. Undervisningslokalerne er derimod holdt til hvide og rå betonvægge med få udsmykninger, og intet af det er tilfældigt.

”Et rums indretning har en stor betydning for vores adfærd, og hvordan vi performer. Det er derfor vigtigt, at alle rum bliver indrettet til de formål, de er tiltænkt. Hos DEKRA har vi valgt at bruge vilde farver i de rum, som kursisterne opholder sig kortvarigt i. Det giver en oplevelse og et energiboost, som kan være med til at øge den efterfølgende motivation for læring. Undervisningslokalerne er derimod indrettet mere roligt, så fordybelsen i læringen næsten kommer af sig selv,” udtaler Dorte Kryger, direktør i ROtation Indretning.

Positive kursister

Når man går rundt på gangene i den nye bygning summer de af glade kursister, og DEKRAs undervisere kan allerede mærke, at den nye bygning har en positiv effekt på læringsmiljøet.

”Det er virkelig nogle fede lokaler, vi har fået. Indeklimaet, akustikken og lysforholdet er helt fantastisk, og det gør det meget rarere at opholde sig i undervisningslokalerne både for kursisterne og os undervisere. Brugen af de forskellige farver og udsmykningen giver liv til skolen, og her er bare generelt en rigtig god stemning. Det er blevet rigtig godt,” udtaler Leif Andersen, faglærer hos DEKRA.

Åbent hus d. 30. september

Den 30. september fra kl. 11.00 til kl. 15.00 afholder DEKRA åbent hus i den nye bygning på Logistikparken 20 i Brabrand, hvor alle interesserede er velkommen til at besøge bygningen og se den nytænkende indretning.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Om DEKRA

DEKRA blev grundlagt i 1925 i Berlin og er oprindelig en forkortelse for Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein (Brancheorganisation for tyske bilproducenter). DEKRA startede altså som en uafhængig organisation med det formål at højne sikkerheden i køretøjer og dermed på vejene. Over årene har DEKRA udviklet sig til at være en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhed – ikke alene på vejene, men også på arbejdspladser og i hjemmet. I dag omfatter DEKRAs ydelser bl.a. køretøjsinspektion, ekspertvurderinger ifm. forsikringsskader, rådgivning, industri- og bygningsinspektion, sikkerhedskontrol, test og certificering af produkter og systemer, vikarservices og uddannelse.

DEKRA har kontorer i mere end 60 lande og beskæftiger over 45.000 medarbejdere. Når vi fylder 100 år i 2025, er det vores vision, at DEKRA er Global Partner for en Sikker Verden.

I Danmark har DEKRA især fokus på at hjælpe mennesker sikkert på vej gennem uddannelse og jobrettede indsatser. Vi tror på, at målrettet uddannelse er vejen til beskæftigelse og har med mod og nytænkning hjulpet tusinder af ledige danskere tilbage på arbejdsmarkedet. Mere end 300 kolleger skaber dagligt værdi, sammen med vores kunder, kursister og borgere. Vi lægger vægt på at være en inspirerende og dynamisk virksomhed med højt til loftet og let til smil.

DEKRA dækker hele Danmark.

Kontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30