Gå til indhold
Næsten 200 lastbiler mødes til veteranrally hos DEKRA i Sæby

Pressemeddelelse -

Næsten 200 lastbiler mødes til veteranrally hos DEKRA i Sæby

Der bliver skruet op for nostalgien, når der afholdes Nordjysk Veteranrally lørdag d. 12. august hos DEKRA AMU Center i Sæby.

DEKRA i Sæby er sponsor og lægger hus til Nordjysk Veteranrally, der arrangeres af foreningen Dansk Lastbil Nostalgi.

Nordjysk Veteranrally er Danmarks største af sin slags og afholdes i år for ellevte gang.

”Vi glæder os meget til igen i år at afholde veteranrallyet, det er 11. gang Dansk Lastbil Nostalgi afholder arrangementet. Det er altid en fantastisk dag, fuld af glade mennesker, smukke lastbiler og masser af aktiviteter,” siger formand for Dansk Lastbil Nostalgi, Karsten Trend Poulsen.”

Veteranrallyet starter lørdag kl. 10.00, hvor borgmester Birgit Hansen byder velkommen. Herefter skydes selve rallyet i gang, hvor kommentator Chris Svendsen, en efter en vil sende de deltagende veteranlastbiler ud på en smuk køretur i det nordjyske. Lastbilerne begynder at vende retur til DEKRA omkring kl. 14. Man kan også følge dem på ruten, samt hos STIHOLT i Sæby ved frokosttid. Faktisk begynder deltagerne at ankomme i det Nordjyske allerede onsdag aften, hvor nogle af de flotte biler kommer på Asaa havn.

Lastbiler for enhver smag

I veteranrallyet deltager der lastbiler fra både Danmark, Sverige og Norge, og der er noget at se på for alle generationer.

”Der er altid lastbiler til enhver smag til Nordjysk Veteranrally. Nogle går op i de ældre lastbiler fra 1930’erne, mens andre finder de nyere lastbiler fra 1980’erne mere interessante, og der er god mulighed for at opleve begge dele på dagen. Uanset årgang, er det altid imponerende at se, hvordan lastbilerne er blevet restaureret. Mange af lastbilerne er fundet på skrotpladser, men står i dag flottere end da de var nye,” siger Karsten Trend Poulsen.

Dansk Lastbil Nostalgi som har foreningslokaler i Klokkerholm og flere end 500 medlemmer. Foreningens medlemmer har en fælles interesse i lastbiler. Man mødes hver 2 lørdag i foreningens lokaler til hyggesnak om lastbiler. Ligeså arrangeres der køreture rundt i hele landet fra april til oktober.

Alle er velkomne

Der er gratis adgang til pladsen for alle, der har lyst til at kigge forbi og se på de flotte veteranlastbiler. Pladsen vil hele dagen summe af aktiviteter hos de mange forskellige udstillere, hvor der, udover veteranlastbiler, også vil være mulighed for at se på modellastbiler, fjernstyrede lastbiler og andet spændende legetøj. Der vil også være aktiviteter for de helt små. Ligeså sørger Dansk Lastbil Nostalgi for at der kan købes mad og drikke hele weekenden i garagen hos DEKRA.

Veteranrallyet afholdes på Køreteknisk Anlæg, Kjeldgaardsvej 4 i Sæby.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Om DEKRA

DEKRA blev grundlagt i 1925 i Berlin og er oprindelig en forkortelse for Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein (Brancheorganisation for tyske bilproducenter). DEKRA startede altså som en uafhængig organisation med det formål at højne sikkerheden i køretøjer og dermed på vejene. Over årene har DEKRA udviklet sig til at være en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhed – ikke alene på vejene, men også på arbejdspladser og i hjemmet. I dag omfatter DEKRAs ydelser bl.a. køretøjsinspektion, ekspertvurderinger ifm. forsikringsskader, rådgivning, industri- og bygningsinspektion, sikkerhedskontrol, test og certificering af produkter og systemer, vikarservices og uddannelse.

DEKRA har kontorer i mere end 60 lande og beskæftiger over 45.000 medarbejdere. Når vi fylder 100 år i 2025, er det vores vision, at DEKRA er Global Partner for en Sikker Verden.

I Danmark har DEKRA især fokus på at hjælpe mennesker sikkert på vej gennem uddannelse og jobrettede indsatser. Vi tror på, at målrettet uddannelse er vejen til beskæftigelse og har med mod og nytænkning hjulpet tusinder af ledige danskere tilbage på arbejdsmarkedet. Mere end 300 kolleger skaber dagligt værdi, sammen med vores kunder, kursister og borgere. Vi lægger vægt på at være en inspirerende og dynamisk virksomhed med højt til loftet og let til smil.

DEKRA dækker hele Danmark.

Kontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30