Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Matchdag i Odense skal afhjælpe chaufførmanglen

Den 20. september står et bredt udvalg af transportvirksomheder klar til at møde nye chaufførkandidater, når STAR afholder Matchdag i Odense. Matchdagen arrangeres af STAR i samarbejde med DEKRA, Danmarks største udbyder af transportuddannelser.

Matchdagen bliver afholdt på Odense Rådhus fra kl. 10.00 til kl. 12.00. Matchdagen giver på samme vis som en jobmesse mulighed for, at ledige chauffører og andre interesserede kan møde et bredt udvalg af danske transportvirksomheder, der lige nu står og mangler arbejdskraft.

Branchen mangler chauffører

Efterspørgslen på nye chauffører er fortsat stor. Det skyldes en kombination af en høj gennemsnitsalder i branchen, hvor hver anden chauffør er over 50 år samt en stor vækst i transportsektoren.

Et af målene med Matchdagen er derfor også at inspirere flere til at gå chaufførvejen.

”Det er en oplagt mulighed at kigge forbi Matchdagen i Odense, hvis man overvejer at lave et brancheskifte. På Matchdagen kan de besøgende få en snak med forskellige transportvirksomheder og høre mere om, hvordan det er at arbejde som blandt andet lastbilchauffør, buschauffør og taxichauffør. Derved kan de få en god fornemmelse af, om et job i transportbranchen kan være det rigtige match for dem,” udtaler Troels Lund, kommerciel direktør hos DEKRA.

På Matchdagen kan de besøgende også få information og en snak om deres muligheder for at tage et transportkursus og efterfølgende få jobhjælp med henblik på at blive chauffør.

Gratis at deltage

Der forventes at deltage over 20 transportvirksomheder på Matchdagen på Odense Rådhus, hvor der er gratis adgang. Ledige kan tilmelde sig jobmessen via deres kontaktperson i jobcenteret.

Emner

Kategorier

Regions


Om DEKRA

DEKRA blev grundlagt i 1925 i Berlin og er oprindelig en forkortelse for Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein (Brancheorganisation for tyske bilproducenter). DEKRA startede altså som en uafhængig organisation med det formål at højne sikkerheden i køretøjer og dermed på vejene. Over årene har DEKRA udviklet sig til at være en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhed – ikke alene på vejene, men også på arbejdspladser og i hjemmet. I dag omfatter DEKRAs ydelser bl.a. køretøjsinspektion, ekspertvurderinger ifm. forsikringsskader, rådgivning, industri- og bygningsinspektion, sikkerhedskontrol, test og certificering af produkter og systemer, vikarservices og uddannelse.

DEKRA har kontorer i mere end 60 lande og beskæftiger over 45.000 medarbejdere. Når vi fylder 100 år i 2025, er det vores vision, at DEKRA er Global Partner for en Sikker Verden.

I Danmark har DEKRA især fokus på at hjælpe mennesker sikkert på vej gennem uddannelse og jobrettede indsatser. Vi tror på, at målrettet uddannelse er vejen til beskæftigelse og har med mod og nytænkning hjulpet tusinder af ledige danskere tilbage på arbejdsmarkedet. Mere end 300 kolleger skaber dagligt værdi, sammen med vores kunder, kursister og borgere. Vi lægger vægt på at være en inspirerende og dynamisk virksomhed med højt til loftet og let til smil.

DEKRA dækker hele Danmark.

Kontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30