Gå til indhold
Leveringen af el-lastbiler sætter nye standarder for undervisningen af fremtidens chauffører.

Pressemeddelelse -

Leveringen af el-lastbiler sætter nye standarder for undervisningen af fremtidens chauffører.

Leveringen af de første otte el-lastbiler fra Volvo betyder, at DEKRA tager et afgørende og markant skridt mod at forberede kommende chauffører på fremtidens teknologi inden for transportsektoren.

Ved at integrere el-lastbiler i undervisningen styrker DEKRA sin uddannelsesindsats for chauffører. DEKRA er specialiseret i at uddanne og opkvalificere chauffører med høj faglighed, og med indførelsen af elektriske lastbiler fra Volvo markerer virksomheden, hvorfor de er førende på området.

El-lastbilerne er ikke kun et aktivt valg mod et teknologisk fremskridt, men med bilerne giver DEKRA også chaufførerne mulighed for at tilpasse sig og forbedre deres færdigheder i en hurtigt udviklende industri.

’Vores beslutning om at omstille til el-lastbiler til vores kursister er et bevidst valg for at netop at ramme de krav, der i fremtiden vil blive stillet til chauffører. De vil blive mødt af forventninger om, at de kender til andre typer køretøjer end diesel og benzin, og som uddannelsessted er det også vores ansvar, at de allerede i undervisningen får lov til at afprøve forskellige typer af køretøjer,’ siger Christen Bagger, koncerndirektør hos DEKRA, og fortsætter: ’Selvom det kræver en stor investering, så er vi fast besluttede på at blive ved med at forny os og være innovative i vores tilgang til vores kursister, til uddannelserne og til transportbranchen.’

Satsningen på uddannelse og forberedelse af chauffører med de nyeste elektriske køretøjer er første del af DEKRAs vision om at omstille en stor del af lastbilflåden, som i alt tæller langt over hundrede lastbiler, på alle skolerne over hele Danmark. Ved samarbejdet med Volvo plantes der et solidt fodaftryk i retning af fremtiden med innovative og effektive undervisningsløsninger, der imødekommer behovene hos både nuværende og kommende generationer af chauffører.

De nye el-lastbiler er ikke kun en fordel hvad angår CO2 reduktionen, det er også en fordel for både sikkerhed og arbejdsmiljøet inde i lastbilen. Den støjfrie drift og færre vibrationer gavner chaufføren som bliver mindre træt og derved kan have større opmærksomhed på hvad der sker omkring lastbilen. Arbejdslivet for en køreskolelære bliver positivt påvirket af skiftet til elektriske lastbiler. Det bliver nemmere for lærer og kursister at have en dialog under kørslen hvorved det er muligt at have øget fokus på indlæringen.

’DEKRAs skifte til elektriske lastbiler illustrerer tydeligt, at fremtidens transportsektor bevæger sig mod mere bæredygtige og teknologisk avancerede løsninger. Det stiller øgede krav til uddannelserne, der skal sikre, at chaufførerne er rustet til at håndtere den hastige udvikling og den grønne transformation af transportindustrien. Vi mener, at det er modigt og innovativt af DEKRA at tænke sådan, og vi er stolte over samarbejdet’, siger Joakim Nilsson, Forretningsudviklingschef Zero Emissions hos Volvo.

Presseinfo: www.dekra.dkog www.volvo.dk

Pressekontakt:

  • Christen Bagger, koncerndirektør DEKRA A/S.
    Tlf 70 60 65 00, christen.bagger@dekra.dk

  • Business Development Manager Joakim Bansholm Nilsson, Volvo Danmark A/S.
    Tlf. 61 82 78 98, joakim.jn.nilsson@volvo.com

Emner

Kategorier

Regions


Om DEKRA

DEKRA blev grundlagt i 1925 i Berlin og er oprindelig en forkortelse for Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein (Brancheorganisation for tyske bilproducenter). DEKRA startede altså som en uafhængig organisation med det formål at højne sikkerheden i køretøjer og dermed på vejene. Over årene har DEKRA udviklet sig til at være en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhed – ikke alene på vejene, men også på arbejdspladser og i hjemmet. I dag omfatter DEKRAs ydelser bl.a. køretøjsinspektion, ekspertvurderinger ifm. forsikringsskader, rådgivning, industri- og bygningsinspektion, sikkerhedskontrol, test og certificering af produkter og systemer, vikarservices og uddannelse.

DEKRA har kontorer i mere end 60 lande og beskæftiger over 45.000 medarbejdere. Når vi fylder 100 år i 2025, er det vores vision, at DEKRA er Global Partner for en Sikker Verden.

I Danmark har DEKRA især fokus på at hjælpe mennesker sikkert på vej gennem uddannelse og jobrettede indsatser. Vi tror på, at målrettet uddannelse er vejen til beskæftigelse og har med mod og nytænkning hjulpet tusinder af ledige danskere tilbage på arbejdsmarkedet. Mere end 300 kolleger skaber dagligt værdi, sammen med vores kunder, kursister og borgere. Vi lægger vægt på at være en inspirerende og dynamisk virksomhed med højt til loftet og let til smil.

DEKRA dækker hele Danmark.

Kontakt

Christen Bagger

Christen Bagger

CEO DEKRA 41447701