Gå til indhold
Fra 1. januar 2019 skal alle vognmænd have en vognmandstilladelse, og chaufførerne i varevognene skal have en uddannelse.
Fra 1. januar 2019 skal alle vognmænd have en vognmandstilladelse, og chaufførerne i varevognene skal have en uddannelse.

Pressemeddelelse -

Kvalitet i fokus på ny varebilsuddannelse

DEKRAs nye varebilsuddannelse er udviklet i samarbejde med varebilsmarkedets største aktører og har et stort fokus på praktiske øvelser.

Der er fokus på høj kvalitet og konkrete erfaringer fra en varebilschaufførs arbejdsdag, når DEKRA den 1. januar 2019 åbner op for den nye varebilsuddannelse. Med afsæt i den nye varebilslov, har DEKRA taget det på sig at hjælpe de mange tusinde varebilschauffører sikkert på vej.

"Vi har udviklet en ny varebilsuddannelse i samarbejde med nogle af de største vognmænd i branchen, og testet materialet af i interne workshops. Vi oplever et chaufførgrundlag, der har brug for den nyeste viden inden for en række områder, og har i vores tilrettelæggelse af undervisningen et ekstraordinært stort fokus på chaufførens praktiske dagligdag. De skal komme hjem med noget, der gør en forskel for dem selv og deres vognmænd” siger National Uddannelsesdirektør i DEKRA, Thomas Silfen.

Krav om uddannelse fra 1. januar

En ny lov for varevogne mellem 2.000-3.500 kg, og som fragter kolli på mere end 11 kg, stiller skærpede krav til vognmænd og chauffører.

Loven træder i kraft 1. januar 2019 og betyder blandt andet, at alle vognmænd skal have en vognmandstilladelse, og at chaufførerne i varevognene skal have en uddannelse.

”Hensigten med loven er at bekæmpe sort arbejde og at øge trafiksikkerheden. Hos DEKRA er vi glade for, at fokus hos de mange vognmænd og chauffører i Danmark nu bliver på at arbejde under ordnede forhold. Som ekspertorganisation inden for sikkerhed og transport ser vi frem til at bidrage til den fortsatte udvikling og kvalitetssikring af branchen,” siger Thomas Silfen.

Få hjælp i regel-junglen

DEKRA tilbyder sin nye varebilsuddannelse i hele Danmark og etablerer både daghold og weekendhold for at imødekomme efterspørgslen.

DEKRA har et stort team af varebilseksperter som kan hjælpe både chauffør og vognmand igennem regel-junglen og svare på de mange spørgsmål, som er opstået i forbindelse med lovgivningen på området.

Emner

Kategorier

Regions


Om DEKRA

DEKRA blev grundlagt i 1925 i Berlin og er oprindelig en forkortelse for Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein (brancheorganisation for tyske bilproducenter). DEKRA startede altså som en uafhængig organisation med det formål at højne sikkerheden i køretøjer og dermed på vejene. Over årene har DEKRA udviklet sig til at være en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhed – ikke alene på vejene, men også på arbejdspladser og i hjemmet. I dag omfatter DEKRAs ydelser bl.a. køretøjsinspektion, ekspertvurderinger ifm. forsikringsskader, rådgivning, industri- og bygningsinspektion, sikkerhedskontrol, test og certificering af produkter og systemer, vikarservices og uddannelse.

DEKRA har kontorer i mere end 50 lande og beskæftiger over 39.000 medarbejdere. Når vi fylder 100 år i 2025, er det vores vision, at DEKRA er Global Partner for en Sikker Verden.

I Danmark har DEKRA især fokus på at hjælpe mennesker sikkert på vej gennem uddannelse og jobrettede indsatser. Vi tror på, at målrettet uddannelse er vejen til beskæftigelse og har med mod og nytænkning hjulpet tusinder af ledige danskere tilbage på arbejdsmarkedet. Mere end 300 kolleger skaber dagligt værdi, sammen med vores kunder, kursister og borgere. Vi lægger vægt på at være en inspirerende og dynamisk virksomhed med højt til loftet og let til smil.

DEKRA dækker hele Danmark.

Kontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30