Gå til indhold
Jobmesse skal afhjælpe chaufførmanglen

Pressemeddelelse -

Jobmesse skal afhjælpe chaufførmanglen

I uge 38 og 39 står over 70 transportvirksomheder klar til at møde nye chaufførkandidater, når DEKRA, Danmarks største udbyder af transportuddannelser, igen inviterer til jobmesse i seks byer rundt i landet.

Her får ledige chauffører og andre interesserede mulighed for at møde et bredt udvalg af danske transportvirksomheder, der lige nu står og mangler arbejdskraft.

Det er sjette år, at DEKRA afholder deres jobmesse. Sidste jobmesse blev afholdt i marts 2022 og var en stor succes med over 700 besøgende og 80 deltagende virksomheder på landsplan.

Branchen mangler chauffører

Efterspørgslen på nye chauffører er fortsat stor. Det skyldes en kombination af en høj gennemsnitsalder i branchen, hvor hver anden chauffør er over 50 år samt en stor vækst i transportsektoren.

Et af målene med jobmessen er derfor også at inspirere flere til at gå chaufførvejen.

”Det er en oplagt mulighed at kigge forbi jobmessen, hvis man overvejer at lave et brancheskifte. På jobmessen kan de besøgende få en snak med forskellige transportvirksomheder og høre mere om, hvordan det er at arbejde som blandt andet lastbilchauffør, buschauffør og taxichauffør. Derved kan de få en god fornemmelse af, om et job i transportbranchen kan være det rigtige match for dem,” udtaler Troels Lund, kommerciel direktør hos DEKRA.

På jobmessen kan de besøgende også få information og en snak om deres muligheder for at tage et transportkursus og efterfølgende få jobhjælp med henblik på at blive chauffør.

Deltager på jobmessen på sjette år

De Blaa Omnibusser A/S er en af de virksomheder, der har deltaget på DEKRAs jobmesser siden den første blev afholdt i 2017. Hans Henrik Delbanco, trafikområdechef i De Blaa Omnibusser A/S, ser jobmessen som en god mulighed for at møde nye chauffører.

”Vi har deltaget på alle DEKRAs jobmesser i Brøndby. Vi har mødt nogle gode kandidater til hver jobmesse, som efterfølgende er blevet ansat hos os. Jobmessen er en rigtig god måde at møde nye chauffører på. Både dem, der allerede er chauffører, men også dem, der er i overvejelsesfasen til at blive det. Dem kan vi få en god snak med og fortælle om alle de spændende jobmuligheder og fordele, der er i busbranchen,” udtaler Hans Henrik Delbanco.

Gratis at deltage

Alle er velkommen til at besøge DEKRAs jobmesser, der afholdes i Herning d. 20/9, Odense d. 20/9 (i samarbejde med STAR), Nørresundby d. 21/9, Brabrand d. 22/9, Vejen d. 22/9 og Brøndby d. 29/9. Jobmesserne er åben mellem kl. 10.00 og kl. 12.00, og det er gratis at deltage. Tilmelding sker online på www.dekra.dk/jobmesse eller på telefon 70 60 65 00.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Om DEKRA

DEKRA blev grundlagt i 1925 i Berlin og er oprindelig en forkortelse for Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein (Brancheorganisation for tyske bilproducenter). DEKRA startede altså som en uafhængig organisation med det formål at højne sikkerheden i køretøjer og dermed på vejene. Over årene har DEKRA udviklet sig til at være en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhed – ikke alene på vejene, men også på arbejdspladser og i hjemmet. I dag omfatter DEKRAs ydelser bl.a. køretøjsinspektion, ekspertvurderinger ifm. forsikringsskader, rådgivning, industri- og bygningsinspektion, sikkerhedskontrol, test og certificering af produkter og systemer, vikarservices og uddannelse.

DEKRA har kontorer i mere end 60 lande og beskæftiger over 45.000 medarbejdere. Når vi fylder 100 år i 2025, er det vores vision, at DEKRA er Global Partner for en Sikker Verden.

I Danmark har DEKRA især fokus på at hjælpe mennesker sikkert på vej gennem uddannelse og jobrettede indsatser. Vi tror på, at målrettet uddannelse er vejen til beskæftigelse og har med mod og nytænkning hjulpet tusinder af ledige danskere tilbage på arbejdsmarkedet. Mere end 300 kolleger skaber dagligt værdi, sammen med vores kunder, kursister og borgere. Vi lægger vægt på at være en inspirerende og dynamisk virksomhed med højt til loftet og let til smil.

DEKRA dækker hele Danmark.

Kontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30