Gå til indhold
Jobmesse i Brøndby
Jobmesse i Brøndby

Pressemeddelelse -

​Jobmesse skabte kontakter og jobs

I uge 39 afholdte DEKRA for 7. gang jobmesser i 5 byer i Danmark. Jobmesserne var en stor succes med over 1.000 besøgende og knap 80 deltagende vognmænd og virksomheder på landsplan. På jobmessen havde ledige og andre interesserede mulighed for at gribe nogle af de mange ledige chaufførjobs, der lige nu er blandt de danske vognmænd

Branchen mangler chauffører

Der er et stigende behov for nye chauffører i Danmark, hvor der forventes at komme til at mangle op mod 2.500 nye chauffører i 2019. Det viser en stor undersøgelse foretaget af Voxmeter på vegne af DEKRA. Den store mangel skyldes en kombination af en høj gennemsnitsalder blandt de nuværende chauffører samt en markant vækst i transportsektoren.

Tilslutningen af vognmænd og virksomheder, der var på udkig efter nye chauffører til deres virksomheder, var derfor stor til messen.

Nemmere og hurtigere rekruttering

Ifølge koncerndirektør i DEKRA Danmark, Peter Laursen, letter jobmessen rekrutteringsfasen for både vognmænd og ledige.

”Jobmessen har vist sig at lette rekrutteringen for virksomhederne og jobsøgningen for de ledige, både de erfarne og de helt nye chauffører. Vognmændene kan på få timer møde rigtig mange spændende kandidater, hvor en stor del er klar til at gå direkte i job. De ledige har mulighed for at komme og møde vognmændene og præsentere sig personligt for dem. Det giver ofte langt mere end at sende en traditionel ansøgning,” siger administrerende direktør i DEKRA, Peter Laursen.

Et skridt tættere på drømmejobbet

Tilbagemeldinger fra de deltagende vognmænd tyder på, at der skal drikkes rigtig meget kaffe de kommende uger. På de første 4 jobmesser blev der i alt lavet aftaler om 49 jobsamtaler. Samtidig førte jobmesserne også til et par konkrete ansættelser på selve dagen. Endnu mangler stadig tilbagemeldinger fra årets største jobmesse i Brøndby, som havde over 300 tilmeldte. De gode resultater glæder koncerndirektør Peter Laursen

”Hvis vi vil chaufførmanglen til livs, må vi gøre rekrutteringen nemmere. Det gør vi med vores jobmesser. Når jeg ser, hvor mange mennesker vi hjælper videre på vores jobmesser, bliver jeg bekræftet i, at jobmesserne er en god ide.” udtaler han. 

Emner

Kategorier

Regions


Om DEKRA

DEKRA blev grundlagt i 1925 i Berlin og er oprindelig en forkortelse for Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein (Brancheorganisation for tyske bilproducenter). DEKRA startede altså som en uafhængig organisation med det formål at højne sikkerheden i køretøjer og dermed på vejene. Over årene har DEKRA udviklet sig til at være en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhed – ikke alene på vejene, men også på arbejdspladser og i hjemmet. I dag omfatter DEKRAs ydelser bl.a. køretøjsinspektion, ekspertvurderinger ifm. forsikringsskader, rådgivning, industri- og bygningsinspektion, sikkerhedskontrol, test og certificering af produkter og systemer, vikarservices og uddannelse.

DEKRA har kontorer i mere end 50 lande og beskæftiger over 39.000 medarbejdere. Når vi fylder 100 år i 2025, er det vores vision, at DEKRA er Global Partner for en Sikker Verden.

I Danmark har DEKRA især fokus på at hjælpe mennesker sikkert på vej gennem uddannelse og jobrettede indsatser. Vi tror på, at målrettet uddannelse er vejen til beskæftigelse og har med mod og nytænkning hjulpet tusinder af ledige danskere tilbage på arbejdsmarkedet. Mere end 300 kolleger skaber dagligt værdi, sammen med vores kunder, kursister og borgere. Vi lægger vægt på at være en inspirerende og dynamisk virksomhed med højt til loftet og let til smil.

DEKRA dækker hele Danmark.

Kontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30

Relateret materiale