Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Jobmesse i Brøndby skal give flere chauffører

Transportbranchen har brug for flere chauffører. Derfor vil Transportministeren, ledende vognmænd, DEKRA og jobcentre a-kasser afholde et morgenmøde om hvordan vi løser udfordringen. Efterfølgende vil transportbranchen, jobcentre, a-kasser og DEKRA matche transportvirksomheder med nye chauffører på Danmarks største transportjobmesse i Brøndby den 30. september.

Den danske transportbranche mangler chauffører. Derfor holder DEKRA, som er Danmarks største udbyder af transportuddannelser, jobmesse og denne gang i Brøndby Hallen, Brøndby Stadion 10, 2605 Brøndby, torsdag 30. september kl. 10-12.

Der vil være op mod 50 udstillere og her får ledige og andre interesserede en mulighed for at gribe nogle af de ledige chaufførstillinger.

På jobmessen kan deltagerne møde et bredt udvalg af transportvirksomheder, der her og nu står og mangler arbejdskraft.

Transportbranchens behov for nye chauffører skyldes både, at væksten i transportsektoren generelt kræver flere chauffører år for år, og at mange nuværende chauffører er oppe i årene og går på pension inden for en overskuelig årrække.

Nemmere rekruttering

Brancheforeningen ATL og 3F har anslået, at Danmark i de kommende år får brug for 2.500 nye lastbilchauffører. I ATLs seneste årsberetning peges manglen på chauffører som den største udfordring for branchen.

Ifølge Peter Laursen, administrerende direktør i DEKRA Danmark, er jobmesser en effektiv måde, at skabe kontakt mellem vognmænd og nye chauffører.

”Der er mange flere potentielle chauffører end dem, der er i job. Det handler om at gøre rekrutteringen nemmere for virksomhederne og jobsøgningen nemmere for kandidaterne, både de erfarne og de helt nye chauffører. Branchen savner især unge chauffører, og de får med jobmesserne en god samlet indgang til de mange jobmuligheder, der er i den danske transportbranche.”

Da dette er et stort samfundsmæssigt problem, kommer transportministeren til et morgenmøde før jobmessen, hvor han sammen med branchens parter diskuterer mulige tiltag der kan få flere ind i chaufførfaget.

De seks jobmesser

DEKRA holder fire jobmesser på landsplan og forventer i alt omkring 1.500 deltagere og op mod 150 vognmænd fordelt på jobmesserne.

Deltagerne kan også få information og en snak om deres muligheder for, at få uddannelse og jobhjælp med henblik på at blive lastbil-, bus- og taxichauffør. Ligesom det er muligt, at høre mere om alle kurserne DEKRA udbyder.

Man kan tilmelde sig her: https://www.dekra.dk/jobmesse


Emner

Kategorier

Regions


Om DEKRA

DEKRA blev grundlagt i 1925 i Berlin og er oprindelig en forkortelse for Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein (Brancheorganisation for tyske bilproducenter). DEKRA startede altså som en uafhængig organisation med det formål at højne sikkerheden i køretøjer og dermed på vejene. Over årene har DEKRA udviklet sig til at være en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhed – ikke alene på vejene, men også på arbejdspladser og i hjemmet. I dag omfatter DEKRAs ydelser bl.a. køretøjsinspektion, ekspertvurderinger ifm. forsikringsskader, rådgivning, industri- og bygningsinspektion, sikkerhedskontrol, test og certificering af produkter og systemer, vikarservices og uddannelse.

DEKRA har kontorer i mere end 60 lande og beskæftiger over 45.000 medarbejdere. Når vi fylder 100 år i 2025, er det vores vision, at DEKRA er Global Partner for en Sikker Verden.

I Danmark har DEKRA især fokus på at hjælpe mennesker sikkert på vej gennem uddannelse og jobrettede indsatser. Vi tror på, at målrettet uddannelse er vejen til beskæftigelse og har med mod og nytænkning hjulpet tusinder af ledige danskere tilbage på arbejdsmarkedet. Mere end 300 kolleger skaber dagligt værdi, sammen med vores kunder, kursister og borgere. Vi lægger vægt på at være en inspirerende og dynamisk virksomhed med højt til loftet og let til smil.

DEKRA dækker hele Danmark.

Kontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30