Gå til indhold
Gode karrieremuligheder som bus- og lastbilchauffør på Bornholm

Pressemeddelelse -

Gode karrieremuligheder som bus- og lastbilchauffør på Bornholm

Bornholm er kendt for at være et smukt rejsemål for turister, men øen byder også på en vifte af spændende jobmuligheder inden for transportbranchen. Efterspørgslen efter dygtige bus- og lastbilchauffører stiger, og det skaber en unik mulighed for dem, der ønsker en karriere på landevejen med Bornholm som kulisse.

Chaufførmangel udfordrer øens vognmænd

De bornholmske vognmænd oplever en stigende efterspørgsel efter transporttjenester, da øens økonomi og turisme fortsat vokser. Det skaber et behov for flere chauffører til at betjene busser og lastbiler, der er afgørende for at opretholde øens økonomiske aktivitet og logistik. Det udfordrer især øens busvognmænd, der har svært ved at finde nok chauffører til at imødekomme efterspørgslen. Mark Palmquist, direktør i Gudhjem Bus, fortæller:

”Vi har stadigvæk svært ved at få besat jobbene som rutebuschauffør. Det er en kæmpe skam, da det er et rigtig dejligt job, hvor man møder mange spændende mennesker og ser den smukke natur på Bornholm hver dag.”

Der er også godt gang i hjulene hos godsvognmændene, og Jesper Andreasen, HR Business Partner i BHS Logistics, forventer, at det er en tendens, der vil fortsætte. Han fortæller:

”Der er godt gang i transporten til og fra Bornholm samt på øen, og det er jo positivt. Det er en stigning, som vi forventer er vedvarende, og derfor er der rigtig gode jobmuligheder som lastbilchauffør – både nu og i fremtiden. Så vi vil anbefale alle interesserede til at undersøge jobmulighederne i branchen for at se, om det kunne være noget.”

Mulighed for uddannelse i efteråret

For dem, der ønsker at forfølge en spændende karriere som bus- eller lastbilchauffør på Bornholm, er der gode nyheder. I løbet af efteråret vil der være mulighed for at tage de nødvendige kurser, der kvalificerer en til at udføre jobbet på øen. DEKRA, Danmarks største udbyder af transportkurser, vil i oktober og november tilbyde kurser til erhvervelse af både bus- og lastbilkørekort på deres skole i Hasle.

Information og vejledning

I uge 32 besøger Ulrik Matz, uddannelseskonsulent hos DEKRA, skolen i Hasle. Her vil interesserede have mulighed for at komme ind og høre mere om deres muligheder i transportbranchen. Ulrik Matz fortæller:

”Jeg elsker at tale med de bornholmske vognmænd og hjælpe dem med at finde de rette medarbejdere. Nu hvor den travle sommerferieperiode er ved at være forbi, håber jeg, at der er mange nye bornholmere, der har lyst til at komme ind i transportbranchen, for der er virkelig brug for arbejdskraft på øen. Jeg opfordrer alle til at kigge forbi vores skole i uge 32 og høre mere om de spændende jobmuligheder i branchen. Jeg vil være til stede fra mandag til fredag fra kl. 8.00 til kl. 18.00 for at besvare spørgsmål og give information.”

DEKRAs skole ligger på Svalhøjvej 13 i Hasle. Du kan læse mere om de forskellige transportkurser på www.dekra.dk.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Om DEKRA

DEKRA blev grundlagt i 1925 i Berlin og er oprindelig en forkortelse for Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein (Brancheorganisation for tyske bilproducenter). DEKRA startede altså som en uafhængig organisation med det formål at højne sikkerheden i køretøjer og dermed på vejene. Over årene har DEKRA udviklet sig til at være en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhed – ikke alene på vejene, men også på arbejdspladser og i hjemmet. I dag omfatter DEKRAs ydelser bl.a. køretøjsinspektion, ekspertvurderinger ifm. forsikringsskader, rådgivning, industri- og bygningsinspektion, sikkerhedskontrol, test og certificering af produkter og systemer, vikarservices og uddannelse.

DEKRA har kontorer i mere end 60 lande og beskæftiger over 45.000 medarbejdere. Når vi fylder 100 år i 2025, er det vores vision, at DEKRA er Global Partner for en Sikker Verden.

I Danmark har DEKRA især fokus på at hjælpe mennesker sikkert på vej gennem uddannelse og jobrettede indsatser. Vi tror på, at målrettet uddannelse er vejen til beskæftigelse og har med mod og nytænkning hjulpet tusinder af ledige danskere tilbage på arbejdsmarkedet. Mere end 300 kolleger skaber dagligt værdi, sammen med vores kunder, kursister og borgere. Vi lægger vægt på at være en inspirerende og dynamisk virksomhed med højt til loftet og let til smil.

DEKRA dækker hele Danmark.

Kontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30