Gå til indhold
Gamle, smukke lastbiler mødes i Sæby

Pressemeddelelse -

Gamle, smukke lastbiler mødes i Sæby

Det er lyden og synet af gamle dage, der venter det lastvognsglade publikum, når det køretekniske anlæg hos DEKRA AMU Center Nordjylland på Kjeldgaardsvej 4 i Sæby lørdag 14. august danner ramme om Nordjysk Veteranrally 2021.

Det er tredje gang, at DEKRA i Sæby er sponsor og lægger hus til Nordjysk Veteranrally, som arrangeres af foreningen Dansk Lastbil Nostalgi.

Nordjysk Veteranrally er Danmarks største af sin slags og afholdes i år for niende gang.

Der ventes omkring 180 smukke lastbiler fra Danmark, Sverige, Tyskland og Holland til årets træf, som traditionen tro både byder på udstilling og et rally, hvor de restaurerede veteranlastbiler kører ad planlagte ruter i Vendsyssel.

Sat i stand efter alle kunstens regler

”Efter corona-aflysningen i 2020 glæder vi os meget til at få alle de smukke gamle lastbiler på besøg igen. Veteranrallyet er altid en hyggelig dag med masser af aktiviteter og ikke mindst smukke lastbiler, der er sat i stand efter alle kunstens regler,” siger administrerende direktør i DEKRA Nordjylland, Karsten Trend Poulsen.

De gamle lastbiler appellerer til flere generationer, forklarer han.

”Nogle går særlig meget op i de gamle biler fra 1950’erne og 1960’erne, mens andre måske fokuserer på biler fra 1970’erne og 1980’erne. Men alle studerer og beundrer, hvordan bilerne er blevet restaureret. Mange er jo blevet fundet på skrotpladser eller hos vognmænd, der har sat dem til side. De er blevet gennemgribende renoveret mekanisk og for rust, og ofte er de blevet malet op i vognmandens farver eller i tråd med den funktion, de havde engang. Mange står i dag flottere, end da de var nye,” siger Karsten Trend Poulsen.

Mange aktiviteter

Historien er vigtig, og derfor får hver eneste veteranlastbil nogle ord med på vejen om sin historie, restaurering, opbygning og oprindelige arbejdsopgaver af en speaker, når de bliver sendt afsted på tur rundt i Vendsyssel fra lørdag kl. 10.00.

Alle biler ventes tilbage igen omkring kl. 14.00.

Der er gratis adgang for publikum til pladsen, som hele dagen vil summe af aktiviteter hos mange forskellige udstillere med tilknytning til veteranbiler og transportbranchen i det hele taget.

Og har man et blødt punkt for modellastbiler, fjernstyrede lastbiler, Teknobiler og andet spændende legetøj, er Nordjysk Veteranrally året højdepunkt.

Emner

Kategorier

Regions


Om DEKRA

DEKRA blev grundlagt i 1925 i Berlin og er oprindelig en forkortelse for Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein (Brancheorganisation for tyske bilproducenter). DEKRA startede altså som en uafhængig organisation med det formål at højne sikkerheden i køretøjer og dermed på vejene. Over årene har DEKRA udviklet sig til at være en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhed – ikke alene på vejene, men også på arbejdspladser og i hjemmet. I dag omfatter DEKRAs ydelser bl.a. køretøjsinspektion, ekspertvurderinger ifm. forsikringsskader, rådgivning, industri- og bygningsinspektion, sikkerhedskontrol, test og certificering af produkter og systemer, vikarservices og uddannelse.

DEKRA har kontorer i mere end 60 lande og beskæftiger over 45.000 medarbejdere. Når vi fylder 100 år i 2025, er det vores vision, at DEKRA er Global Partner for en Sikker Verden.

I Danmark har DEKRA især fokus på at hjælpe mennesker sikkert på vej gennem uddannelse og jobrettede indsatser. Vi tror på, at målrettet uddannelse er vejen til beskæftigelse og har med mod og nytænkning hjulpet tusinder af ledige danskere tilbage på arbejdsmarkedet. Mere end 300 kolleger skaber dagligt værdi, sammen med vores kunder, kursister og borgere. Vi lægger vægt på at være en inspirerende og dynamisk virksomhed med højt til loftet og let til smil.

DEKRA dækker hele Danmark.

Kontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30