Gå til indhold
​Fra lagermedarbejder til lastbilchauffør

Pressemeddelelse -

​Fra lagermedarbejder til lastbilchauffør

Leif Ramussen, 27 år, mistede sit job som lagermedarbejder hos Coop i marts 2020 på grund af coronaen. Før sit job som lagermedarbejder havde Leif kørt taxi og med hårde hvidevarer. Chaufførfaget tiltalte ham stadig, og han valgte derfor at opkvalificere sig til lastbilchauffør.

Han startede med at tage lastbilkørekortet i august 2020, og da det var bestået, valgte han at supplere det med et hængerkort, ADR-bevis og et truckcertifikat.

Selvom det var hårdt at komme tilbage på skolebænken igen, er Leif glad for sit valg.

”Det har været et godt, men hårdt forløb. Når man er vant til at arbejde, så er det hårdt at komme tilbage på skolebænken igen. Men DEKRA har nogle virkelig kompetente og dygtige faglærere, der gjorde selv den kedeligste del af undervisningen spiselig og nem at fordøje. De var gode til at forklare og til at få den virkelig verden med ind i undervisningen. Alt i alt et super fint og lærerigt forløb, der kan anbefales,” udtaler han.

Det perfekte match

Leif afsluttede det sidste kursus i oktober, hvorefter DEKRA præsenterede ham for firmaet Klangsø Transport. Leif tog til en samtale med firmaet, og de aftalte, at han skulle med på en prøvetur. Herefter blev han ansat, og han arbejder stadig for firmaet i dag.

”Det er et super godt job, hvor jeg kører stykgods. Jeg starter kl. 5 om morgenen og er hjemme igen til aftensmaden. Det bedste ved jobbet er kollegaerne. De er super flinke, og vi har et godt arbejdsmiljø, hvor alle hjælper hinanden til, at de er færdige. Lars er en god og ærlig chef, der altid kun er et opkald væk. Han er meget lyttende og er modtagelig over for ændringer,” udtaler Leif.

Lars fra Klangsø Transport er ikke i tvivl om, at Leif passer godt ind i firmaet.

”Vi startede samarbejdet med DEKRA i efteråret 2020 med henblik på at rekruttere nye chauffører. Igennem god dialog fandt vi hurtigt en chauffør, Leif, som vi fik med på en prøvetur, og som nu er fastansat. Leif er en super dygtig og seriøs chauffør. Som oplæring kom Leif ud at køre med en af vores erfarne chauffører, og kort tid efter sad han selv bag rattet, og det har han gjort lige siden. Leif er kommet for at blive i Klangsø,” udtaler han.

Glad for samarbejdet med DEKRA

Lars fra Klangsø Transport er meget tilfreds med deres samarbejde med DEKRA.

”Jeg er rigtig glad for samarbejdet med DEKRA. De kender vores krav, og så håndplukker de kandidaterne til mig. Det sparer mig for en masse tid. Det er et godt samarbejde, som jeg kun kan anbefale. Det er ærgerligt, at jobkonsulenten ikke arbejder aften og weekend, da det er der, at jeg som vognmand har mest tid til at kommunikere med dem. Det er det eneste minus, jeg kan finde ved samarbejdet,” udtaler Lars.

Er du interesseret i at høre mere om, hvordan DEKRA kan hjælpe dig?

Så ring til tlf. 70 60 65 00 og få en uforpligtende snak om dine muligheder.

Related links

Emner

Regions


Om DEKRA

DEKRA blev grundlagt i 1925 i Berlin og er oprindelig en forkortelse for Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein (Brancheorganisation for tyske bilproducenter). DEKRA startede altså som en uafhængig organisation med det formål at højne sikkerheden i køretøjer og dermed på vejene. Over årene har DEKRA udviklet sig til at være en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhed – ikke alene på vejene, men også på arbejdspladser og i hjemmet. I dag omfatter DEKRAs ydelser bl.a. køretøjsinspektion, ekspertvurderinger ifm. forsikringsskader, rådgivning, industri- og bygningsinspektion, sikkerhedskontrol, test og certificering af produkter og systemer, vikarservices og uddannelse.

DEKRA har kontorer i mere end 60 lande og beskæftiger over 45.000 medarbejdere. Når vi fylder 100 år i 2025, er det vores vision, at DEKRA er Global Partner for en Sikker Verden.

I Danmark har DEKRA især fokus på at hjælpe mennesker sikkert på vej gennem uddannelse og jobrettede indsatser. Vi tror på, at målrettet uddannelse er vejen til beskæftigelse og har med mod og nytænkning hjulpet tusinder af ledige danskere tilbage på arbejdsmarkedet. Mere end 300 kolleger skaber dagligt værdi, sammen med vores kunder, kursister og borgere. Vi lægger vægt på at være en inspirerende og dynamisk virksomhed med højt til loftet og let til smil.

DEKRA dækker hele Danmark.

Pressekontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30