Gå til indhold
Endnu en el lastbil til DEKRA familien

Pressemeddelelse -

Endnu en el lastbil til DEKRA familien

Ejner Hessel leverer sin første elektriske Mercedes-Benz lastbil til DEKRA

Ejner Hessel har i samarbejde med DEKRA for første gang leveret en Mercedes-Benz eActros 300 lastbil. DEKRA er i dag en af Danmarks største virksomheder inden for uddannelser i transportbranchen.

Gennem årene har DEKRA udviklet sig til at være en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhed, ikke kun på vejene, men også på arbejdspladser. DEKRA's omfattende tjenester inkluderer bl.a. køretøjsinspektion, ekspertvurderinger i forbindelse med forsikringsskader, rådgivning samt uddannelse og efteruddannelse af kursister gennem AMU-kurser.

En grøn agenda der skal efterleves

DEKRA har gennem de sidste mange år haft en flåde bestående af små og store køretøjer – lastbiler, busser, varebiler, trucks og mange flere. Den grønne agenda er nu også kommet til lastbilerne, som skal gennem en transformation til gavn for kursisterne.

”For DEKRA er det vigtigt, at vi minimerer vores Co2-aftryk og passer på det vi efterlader til de kommende generationer. Når det er sagt, så er det vigtigt for kvaliteten på vores uddannelser, at vi altid har det nyeste materiel med de højeste sikkerhedsstandarder og en rigtig god komfort. Totalomkostningerne skal naturligvis også være attraktive. Alt det har vi fået med den nye eActros 300.” Udtaler Torben Lauesen, Adm. Direktør for DEKRA AMU Center Sydjylland.

DEKRA har et mål om at være Co2-neutrale inden for en kort årrække. Efterspørgslen fra transportbranchen er stor, og derfor er det vigtigt at kunne efterleve de mange krav, som kommer gennem lovgivning og ønsker fra kursisterne. Det fastholder en høj konkurrencedygtighed for uddannede chauffører i markedet.

eActros 300 adskiller sig på vigtige parametre

Det er ikke første gang at DEKRA investerer i eMobility-køretøjer. Men med den elektriske drivlinje som eActros-serien er særligt kendte for, og som i daglig tale kategoriseres som ’2. generations lastbil’, skiller den nye lastbil sig alligevel markant ud.

En e-aksel med to motorer og en maksimal ydelse på op til 400 kW betyder en kraftfuld acceleration. Litium-ion-batterier leverer en aktionsradius på op til 330 km. En ydelse der går rigtig godt i hånd med kørselsmønstrene på AMU-kurserne hos DEKRA.

Et planlagt lademønster er nødvendigt

Den nye eActros 300 er opbygget kundespecifikt, med plads til en tolk – derfor et tredje midtersæde. Derudover naturligvis køreskole-pedaler og alt i sikkerhedsudstyr, så køreskoleeleverne allerede fra tiden på skolebænken, bliver skolet med det bedste topudstyr fra Mercedes-Benz. MirrorCam og store sikkerhedspakker skal medvirke til den mest sikre kørsel muligt.

Ladningen af eActros 300 er der naturligvis også tænkt på hos DEKRA. Lastbilen er planlagt til at skulle lade om natten, men bliver der behov for løbende klatladninger i løbet af dagen, er det naturligvis mulighed for det i pauserne. Dette kan gøres på ml. 15 og 45 min.

Ejner Hessel i Vejle har forestået leveringen af den første Mercedes-Benz lastbil til DEKRA, og ser frem til et godt fremtidigt samarbejde, der skal sikre køreskoleleverne de nyeste materieller og de bedste kompetencer.

Emner


Om DEKRA

DEKRA blev grundlagt i 1925 i Berlin og er oprindelig en forkortelse for Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein (Brancheorganisation for tyske bilproducenter). DEKRA startede altså som en uafhængig organisation med det formål at højne sikkerheden i køretøjer og dermed på vejene. Over årene har DEKRA udviklet sig til at være en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhed – ikke alene på vejene, men også på arbejdspladser og i hjemmet. I dag omfatter DEKRAs ydelser bl.a. køretøjsinspektion, ekspertvurderinger ifm. forsikringsskader, rådgivning, industri- og bygningsinspektion, sikkerhedskontrol, test og certificering af produkter og systemer, vikarservices og uddannelse.

DEKRA har kontorer i mere end 60 lande og beskæftiger over 45.000 medarbejdere. Når vi fylder 100 år i 2025, er det vores vision, at DEKRA er Global Partner for en Sikker Verden.

I Danmark har DEKRA især fokus på at hjælpe mennesker sikkert på vej gennem uddannelse og jobrettede indsatser. Vi tror på, at målrettet uddannelse er vejen til beskæftigelse og har med mod og nytænkning hjulpet tusinder af ledige danskere tilbage på arbejdsmarkedet. Mere end 300 kolleger skaber dagligt værdi, sammen med vores kunder, kursister og borgere. Vi lægger vægt på at være en inspirerende og dynamisk virksomhed med højt til loftet og let til smil.

DEKRA dækker hele Danmark.

Kontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30