Gå til indhold
Dispensation fra sprogkrav er et vigtigt skridt for at afhjælpe chaufførmanglen

Pressemeddelelse -

Dispensation fra sprogkrav er et vigtigt skridt for at afhjælpe chaufførmanglen

Der er stor mangel på chauffører i Danmark, hvor særligt busbranchen er hårdt ramt. Nyheden om, at Færdselsstyrelsen fra d. 1. september 2022 har valgt at dispensere fra sprogkravet på prøven til erhvervsmæssig personbefordring har derfor givet håb om, at flere vil vælge at blive buschauffør.

Nyheden betyder, at landets transportskoler nu kan begynde at udbyde kurset til erhvervsmæssig personbefordring på engelsk. Ind til nu har kravet for at deltage på kurset været, at kursisterne har skulle beherske det danske sprog på niveau ’Prøve i dansk 2’, og samtidig har de skulle kunne bestå både teori- og køreprøven på dansk. Det bliver der lavet om på nu, hvor Færdselsstyrelsen har åbnet op for, at begge prøver kan tages på engelsk.

Åbner op for nye kandidater

Nyheden er blevet taget godt imod hos Herning Turist, hvor administrerende direktør, Ronny Gasbjerg, byder det nye tiltag velkommen.

”Jeg synes, at det er en rigtig god mulighed for os som branche. Branchen har været begrænset, først på alderskravet og dernæst på sprogdelen, så jeg byder det nye tiltag meget velkommen. Det kommer til at udvide det potentielle arbejdsmarked væsentligt, og det giver os en langt bredere skare af mulige kandidater,” udtaler Ronny Gasbjerg.

Nyheden skaber ikke kun jubel

Nyheden fra Færdselsstyrelsen har delt vandene, og der er flere der har delt deres bekymring for den sprogbarriere, der kan opstå, hvis chaufførerne ikke kan tale dansk. Det er Ronny Gasbjerg dog ikke så nervøs for.

”Jeg tror faktisk ikke, at sprogbarrieren bliver så stor. Mange af os har prøvet at bestille en busbillet, når vi har været på ferie i udlandet uden problemer, så hvorfor skulle det være et problem herhjemme. Hos Herning Turist har vi faktisk allerede nogle engelsktalende chauffører ansat, og vi får kun rosende ord fra vores kunder. Så sprogbarrieren er jeg ikke så nervøs for,” udtaler Ronny Gasbjerg.

Transportskole støtter op

DEKRA, Danmarks største udbyder af transportuddannelser, støtter også op om det nye tiltag.

”Det er en spændende nyhed, som vi hos DEKRA er klar til at støtte op om. Det er et rigtig godt tilbud til engelsktalende personer men også til dem, der godt kan tale dansk, men som stadig er mere komfortable med det engelske sprog,” udtaler Hans Iversen, uddannelseschef, DEKRA Midtjylland.

DEKRA udbyder allerede en række kurser på engelsk, og for dem ligger det naturligt, at de i fremtiden også skal udbyde kurset til erhvervsmæssig personbefordring på engelsk.

”Vi har allerede gode erfaringer med at afholde kurser på engelsk. Vi udbyder blandt andet lastbilkørekort, hængerkort, gaffeltruck certifikatkursus B og varebil grunduddannelsen på engelsk, og vi glæder os til, at vi i fremtiden også kan hjælpe engelsktalende borgere med at tage et buskørekort. Vi er så småt begyndt at udvikle undervisningsmaterialet på engelsk og håber, at vi inden for den nærmeste fremtid kan udbyde kurset i de største byer i Danmark,” udtaler Hans Iversen, uddannelseschef, DEKRA Midtjylland.

Related links

Emner

Kategorier


Om DEKRA

DEKRA blev grundlagt i 1925 i Berlin og er oprindelig en forkortelse for Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein (Brancheorganisation for tyske bilproducenter). DEKRA startede altså som en uafhængig organisation med det formål at højne sikkerheden i køretøjer og dermed på vejene. Over årene har DEKRA udviklet sig til at være en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhed – ikke alene på vejene, men også på arbejdspladser og i hjemmet. I dag omfatter DEKRAs ydelser bl.a. køretøjsinspektion, ekspertvurderinger ifm. forsikringsskader, rådgivning, industri- og bygningsinspektion, sikkerhedskontrol, test og certificering af produkter og systemer, vikarservices og uddannelse.

DEKRA har kontorer i mere end 60 lande og beskæftiger over 45.000 medarbejdere. Når vi fylder 100 år i 2025, er det vores vision, at DEKRA er Global Partner for en Sikker Verden.

I Danmark har DEKRA især fokus på at hjælpe mennesker sikkert på vej gennem uddannelse og jobrettede indsatser. Vi tror på, at målrettet uddannelse er vejen til beskæftigelse og har med mod og nytænkning hjulpet tusinder af ledige danskere tilbage på arbejdsmarkedet. Mere end 300 kolleger skaber dagligt værdi, sammen med vores kunder, kursister og borgere. Vi lægger vægt på at være en inspirerende og dynamisk virksomhed med højt til loftet og let til smil.

DEKRA dækker hele Danmark.

Kontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30