Gå til indhold
​DEKRA udvider vognparken med 23 nye køretøjer

Pressemeddelelse -

​DEKRA udvider vognparken med 23 nye køretøjer

DEKRA udvider i løbet af efteråret sin vognpark med 17 nye MAN lastbiler, 4 nye påhængsvogne og 2 nye MAN busser. De nye lastbiler og busser er udstyret med automatgear og den nyeste teknologi inden for bl.a. brændstofreducerende kørsel, sikkerhed og kameraovervågning.

De nye køretøjer skal sikre, at kursisterne kan betjene det nyeste udstyr i køretøjerne og bliver klædt godt på til arbejdsmarkedets krav og udfordringer.

Uddannelsesdirektør hos DEKRA, Thomas Silfen, udtaler om investeringen: ”Hos DEKRA har vi hele tiden fokus på at skabe de bedste rammer for vores kursisters læring. De nye køretøjer er endnu et skridt på vejen til at skabe de helt rigtige betingelser for vores undervisning – og samtidig reducerer vi udledningen af CO2 markant med disse nye køretøjer. Vi glæder os til at modtage køretøjerne og tage dem i brug på vores kursuscentre i hele landet.”

Specifikationer for de nye køretøjer:

Lastbiler:

MAN TGX 18.360 4x2 LL udstyret med driftsøkonomisk 360 Hk Euro 6D motor med fuldautomatisk TipMatic PROFI Performance gearkasse. Lækkert udstyret og isoleret XL-kabine med bl.a. oliefyr/klimaanlæg og de lækreste sæder med alt i indstillingsmuligheder. Udvendigt er bilerne udstyret med spoilersæt og kameraovervågning. Teknisk er bilerne udstyret med den nyeste sikkerhedsteknologi (førerassistentpakke), som hjælper føreren med at holde vognbanen, holde korrekt afstand til forankørende samt automatisk bremse i evt. nødsituationer.

Påhængsvogne:

KRONE Box Carrier 18T vekselladshængere.

Busser:

Der er tale om den slidstærke rutebil MAN Lions InterCity, med en 6,9 liters dieselmotor Euro 6c på 290hk og ZF 6AP 1200 EcoLife automatgear.

Busserne er opbygget som køreskolebusser hos MAN´s egen specialopbyggerfirma, Bus Modification Center i Plauen, Tyskland. Kørerlærerstolen er centralt placeret, med integreret klimaanlæg, varme, fuld luftaffjedring samt 3-punktsele. Kørerlærerstol og selebefæstigelse er i øvrigt trækprøvet og godkendt ab fabrik!

Busserne leveres desuden med 32 kW klimaanlæg, multifunktionsrat, bakkamera samt selvfølgelig alt i sikkerhed; ESP/ABS/ASR/EBA og LGS. De leveres desuden med anhængertræk som synsfri sammenkobling, så kursister også kan tage bus-anhængerkort.

Køretøjerne leveres fra MAN Truck & Bus Danmark A/S, Esbjerg. 

Emner

Kategorier

Regions


Om DEKRA

DEKRA blev grundlagt i 1925 i Berlin og er oprindelig en forkortelse for Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein (Brancheorganisation for tyske bilproducenter). DEKRA startede altså som en uafhængig organisation med det formål at højne sikkerheden i køretøjer og dermed på vejene. Over årene har DEKRA udviklet sig til at være en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhed – ikke alene på vejene, men også på arbejdspladser og i hjemmet. I dag omfatter DEKRAs ydelser bl.a. køretøjsinspektion, ekspertvurderinger ifm. forsikringsskader, rådgivning, industri- og bygningsinspektion, sikkerhedskontrol, test og certificering af produkter og systemer, vikarservices og uddannelse.

DEKRA har kontorer i mere end 50 lande og beskæftiger over 39.000 medarbejdere. Når vi fylder 100 år i 2025, er det vores vision, at DEKRA er Global Partner for en Sikker Verden.

I Danmark har DEKRA især fokus på at hjælpe mennesker sikkert på vej gennem uddannelse og jobrettede indsatser. Vi tror på, at målrettet uddannelse er vejen til beskæftigelse og har med mod og nytænkning hjulpet tusinder af ledige danskere tilbage på arbejdsmarkedet. Mere end 300 kolleger skaber dagligt værdi, sammen med vores kunder, kursister og borgere. Vi lægger vægt på at være en inspirerende og dynamisk virksomhed med højt til loftet og let til smil.

DEKRA dækker hele Danmark.

Kontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30