Gå til indhold
DEKRA Dronecenter bliver anerkendt prøveudbyder

Pressemeddelelse -

DEKRA Dronecenter bliver anerkendt prøveudbyder

Smilene er store hos DEKRA Dronecenter, der af Trafikstyrelsen er blevet udnævnt til en af de få skoler, der fra oktober 2022 må udbyde A2-dronecertifikat teoriprøven i Danmark. Teoriprøven har ind til d. 5. oktober 2022 kunne tages online, men nu er kravene ændret.

Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur, der opretholder og kontrollerer civil-flysikkerheden i Europa, har nemlig besluttet at skærpe kravene for teoriprøven for at undgå snyd. Fra d. 5. oktober 2022 er det derfor blevet et krav at tage prøven ved fysisk fremmøde hos en anerkendt prøveudbyder, der herhjemme er udvalgt af Trafikstyrelsen.

”Vi er meget stolte over, at vi er en af de få skoler i landet, der er blevet godkendt til at afholde A2-dronecertifikat teoriprøven. Vi ser det som en stor anerkendelse, at Trafikstyrelsen har valgt os, og vi glæder os til at leve op til det ansvar, de har givet os,” udtaler Jacob Harritz Poulsen, projektleder hos DEKRA Dronecenter.

Alt er næsten som før

Udover at det kræver fysisk fremmøde, er teoriprøven ikke ændret. Den består stadig af 30 spørgsmål, og der er afsat 45 minutter til at gennemføre den. Prøven kommer til at foregå på en PC, som prøvetageren låner på dagen af DEKRA Dronecenter.

”Der er ingen ændringer sket i selve prøven. Vores opgave er blot at sikre prøvetagerens identitet, at prøvetageren tidligere har bestået A1/A3 kurset og at der ikke benyttes hjælpemidler under prøven. Det sikrer vi blandt andet ved, at prøvetageren gennemfører prøven på vores PC,” udtaler Jacob Harritz Poulsen.

Prøven bliver inkluderet i prisen

DEKRA Dronecenter kommer både til at tilbyde prøven til deres kursister samt personer, der ønsker at tage prøven uden at deltage på et foregående kursus. For kursusdeltagere hos DEKRA Dronecenter bliver A2-dronecertifikat teoriprøven inkluderet i prisen. For personer, der ikke har deltaget på et kursus, bliver prøvegebyret 500 kroner. DEKRA Dronecenter kommer til at udbyde teoriprøven i Nørresundby, Brabrand, Vejen, Odense og Brøndby.

Du kan booke en A2-dronecertifikat teoriprøve hos DEKRA Dronecenter på www.dekra.dk/dronecenter, hvor du også kan læse mere om de forskellige kurser.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Om DEKRA

DEKRA blev grundlagt i 1925 i Berlin og er oprindelig en forkortelse for Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein (Brancheorganisation for tyske bilproducenter). DEKRA startede altså som en uafhængig organisation med det formål at højne sikkerheden i køretøjer og dermed på vejene. Over årene har DEKRA udviklet sig til at være en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhed – ikke alene på vejene, men også på arbejdspladser og i hjemmet. I dag omfatter DEKRAs ydelser bl.a. køretøjsinspektion, ekspertvurderinger ifm. forsikringsskader, rådgivning, industri- og bygningsinspektion, sikkerhedskontrol, test og certificering af produkter og systemer, vikarservices og uddannelse.

DEKRA har kontorer i mere end 60 lande og beskæftiger over 45.000 medarbejdere. Når vi fylder 100 år i 2025, er det vores vision, at DEKRA er Global Partner for en Sikker Verden.

I Danmark har DEKRA især fokus på at hjælpe mennesker sikkert på vej gennem uddannelse og jobrettede indsatser. Vi tror på, at målrettet uddannelse er vejen til beskæftigelse og har med mod og nytænkning hjulpet tusinder af ledige danskere tilbage på arbejdsmarkedet. Mere end 300 kolleger skaber dagligt værdi, sammen med vores kunder, kursister og borgere. Vi lægger vægt på at være en inspirerende og dynamisk virksomhed med højt til loftet og let til smil.

DEKRA dækker hele Danmark.

Kontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30