Gå til indhold
​DEKRA Business er åbnet i Herning

Pressemeddelelse -

​DEKRA Business er åbnet i Herning

I den nye afdeling af DEKRA Business i Herning kan såvel ledige som beskæftigede midtjyder nu tage godkendte uddannelser og kurser, der ruster dem til de daglige udfordringer inden for handel, administration og ledelse.

Ledige, beskæftigede og virksomheder i Midtjylland har fået en ny uddannelsesmulighed i øjenhøjde med de behov og udfordringer, der melder sig i det daglige arbejde.

Det er den landsdækkende uddannelsesvirksomhed DEKRA, som har etableret en afdeling af DEKRA Business i Herning.

DEKRA Business udbyder praksisnære kurser og uddannelser inden for ledelse, handel, kontor og administration.

”Vi har valgt at placere vores nye afdeling i Herning, fordi det er en by og et område med mange virksomheder og et generelt driftigt erhvervsliv, som har behovet for løbende kompetenceudvikling inde på livet hver dag. Vi ser frem til at hjælpe både ledige, beskæftigede og deres virksomheder med relevante uddannelser, kurser og specialpakker, der giver mennesker og virksomheder værdi i hverdagen,” siger Brian Larsen, uddannelseschef for DEKRA Business.

DEKRA Business tilbyder indledningsvist to af sine uddannelser i Herning, målrettet henholdsvis ledige og beskæftigede.

Koordinatoruddannelsen

Koordinatoruddannelsen varer 6 uger og er på positivlisten for 6 ugers jobrettede uddannelser.

Det betyder, at kursister, der er ledige, kan få bevilliget uddannelsen af deres a-kasse og dermed få dagpenge under hele uddannelsen.

Uddannelsen ruster kursisterne til rollen som sekretær, administrativ medarbejder, koordinator og kontorassistent – funktioner, der er i konstant udvikling med nye opgaver og forventninger.

På uddannelsen lærer kursisterne blandt andet om samarbejde og kommunikation, effektiv mødeafholdelse, konflikthåndtering, anvendelse af præsentationsprogrammer og effektiv brug af Excel i jobbet.

Den Grundlæggende Lederuddannelse

Den Grundlæggende Lederuddannelse tager 13 dage og er opbygget af 5 moduler á 2-3 dages varighed fordelt over 4-6 måneder.

Uddannelsen kan tages i arbejdstiden, hvor arbejdsgiver har mulighed for at søge løntabsgodtgørelse.

Hvert modul tager afsæt i forskellige vinkler på ledelse. Gennem opgaver og cases kommer kursisterne blandt andet til at arbejde med kommunikation som ledelsesværktøj, konflikthåndtering og forandringsprocesser.

Den Grundlæggende Lederuddannelse er udviklet af flere aktører, deriblandt Ledernes Hovedorganisation, HK, Dansk Industri og Kommunernes Landsforening, og er et AMU-kursus med elementer fra forskellige godkendte lederkurser.

”Uddannelsen er tænkt som et godt afsæt både for dem, som allerede er ledere, men aldrig har fået en lederuddannelse med i bagagen, og dem, som har en ambition om at blive ledere,” siger Brian Larsen.

Pakker til virksomheder

DEKRA Business i Herning er beliggende i rolige omgivelser med undervisningslokaler og andre faciliteter på Sandagervej 10.

Den første DEKRA Business-afdeling åbnede i Brøndby i begyndelsen af 2020. Her tilbydes flere kurser- og uddannelser, for eksempel Praktisk Projektledelse og en kursuspakke med fokus på fysisk aktivitet og trivsel på arbejdspladsen.

En tredje DEKRA Business-afdeling åbner efter planen i det syd- og sønderjyske område senere på året.

Udover uddannelser og kurser tilbyder DEKRA Business også virksomheder skræddersyede kursuspakker med fokus på medarbejderudvikling og andre relevante emner.

Related links

Emner

Regions


Om DEKRA

DEKRA blev grundlagt i 1925 i Berlin og er oprindelig en forkortelse for Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein (Brancheorganisation for tyske bilproducenter). DEKRA startede altså som en uafhængig organisation med det formål at højne sikkerheden i køretøjer og dermed på vejene. Over årene har DEKRA udviklet sig til at være en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhed – ikke alene på vejene, men også på arbejdspladser og i hjemmet. I dag omfatter DEKRAs ydelser bl.a. køretøjsinspektion, ekspertvurderinger ifm. forsikringsskader, rådgivning, industri- og bygningsinspektion, sikkerhedskontrol, test og certificering af produkter og systemer, vikarservices og uddannelse.

DEKRA har kontorer i mere end 60 lande og beskæftiger over 45.000 medarbejdere. Når vi fylder 100 år i 2025, er det vores vision, at DEKRA er Global Partner for en Sikker Verden.

I Danmark har DEKRA især fokus på at hjælpe mennesker sikkert på vej gennem uddannelse og jobrettede indsatser. Vi tror på, at målrettet uddannelse er vejen til beskæftigelse og har med mod og nytænkning hjulpet tusinder af ledige danskere tilbage på arbejdsmarkedet. Mere end 300 kolleger skaber dagligt værdi, sammen med vores kunder, kursister og borgere. Vi lægger vægt på at være en inspirerende og dynamisk virksomhed med højt til loftet og let til smil.

DEKRA dækker hele Danmark.

Pressekontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30