Gå til indhold
​Branchespecifik jobportal skal hjælpe de danske vognmænd

Pressemeddelelse -

​Branchespecifik jobportal skal hjælpe de danske vognmænd

Landets vognmænd ansætter chauffører i stor stil, men har svært ved at finde kvalificerede kandidater. DEKRA’s jobportal, som nu er udvidet med en CV-bank, er skabt for at hjælpe transportbranchen på det ømme punkt.

Der er jobfest i transportbranchen, hvor landets vognmænd har travlt med at ansætte nye chauffører – hvis de ellers kan få fat på dem.

Det viser det seneste beskæftigelsesbarometer for godsbranchen fra Danmarks største udbyder af transportuddannelser, DEKRA, som regelmæssigt tager temperaturen på beskæftigelsen i transportbranchen.

Mange ansætter nye chauffører

I det nyeste beskæftigelsesbarometer fra DEKRA svarer 80 procent af flere end 2.500 adspurgte vognmænd, at de har ansat nye chauffører de sidste tre måneder.

Samtidig er der blandt vognmændene en stor tro på, at der også vil være et stigende behov for nye chauffører i forårsmånederne.

Således svarer 48 procent af vognmændene, at de skal ansætte flere chauffører i de kommende tre måneder.

Jobportal med CV-bank

Til gengæld melder 56 procent af vognmændene desværre om udfordringer med at skaffe kvalificerede chauffører.

Manglen på kvalificerede chauffører har længe været et ømt punkt i transportbranchen.

Det har DEKRA gjort noget ved med etableringen af en jobportal på transport.dekra.dk.

Jobportalen gik i luften i oktober 2020, og i januar i år blev den udvidet en CV-bank, hvor chauffører kan oprette et personligt CV og fortælle landets vognmænd om deres kvalifikationer.

Stort arbejde forude

Jobportalen er blevet godt modtaget i transportbranchen. På en almindelig uge får transportjob.dekra.dk mellem 25 og 40 nye jobopslag, og der er altid mere end 100 aktive stillinger.

”Selv om vores jobportal er kommet godt fra start og nu er blevet udvidet med en CV-bank, viser vognmændenes svar i beskæftigelsesbarometret, at vi stadig har et stort stykke arbejde foran os i branchen som helhed, hvis vi skal dække det voksende behov for kvalificerede chauffører. Derfor vil i DEKRA fortsat arbejde på at uddanne endnu flere dygtige chauffører, og så vil vi styrke jobportalen som et bindeled mellem landets vognmænd og chauffører,” siger administrerende direktør i DEKRA Danmark, Peter Laursen.

Related links

Emner

Regions


Om DEKRA

DEKRA blev grundlagt i 1925 i Berlin og er oprindelig en forkortelse for Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein (Brancheorganisation for tyske bilproducenter). DEKRA startede altså som en uafhængig organisation med det formål at højne sikkerheden i køretøjer og dermed på vejene. Over årene har DEKRA udviklet sig til at være en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhed – ikke alene på vejene, men også på arbejdspladser og i hjemmet. I dag omfatter DEKRAs ydelser bl.a. køretøjsinspektion, ekspertvurderinger ifm. forsikringsskader, rådgivning, industri- og bygningsinspektion, sikkerhedskontrol, test og certificering af produkter og systemer, vikarservices og uddannelse.

DEKRA har kontorer i mere end 60 lande og beskæftiger over 45.000 medarbejdere. Når vi fylder 100 år i 2025, er det vores vision, at DEKRA er Global Partner for en Sikker Verden.

I Danmark har DEKRA især fokus på at hjælpe mennesker sikkert på vej gennem uddannelse og jobrettede indsatser. Vi tror på, at målrettet uddannelse er vejen til beskæftigelse og har med mod og nytænkning hjulpet tusinder af ledige danskere tilbage på arbejdsmarkedet. Mere end 300 kolleger skaber dagligt værdi, sammen med vores kunder, kursister og borgere. Vi lægger vægt på at være en inspirerende og dynamisk virksomhed med højt til loftet og let til smil.

DEKRA dækker hele Danmark.

Pressekontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30