Gå til indhold
Alsidige DEKRA med vokseværk får ny direktør

Pressemeddelelse -

Alsidige DEKRA med vokseværk får ny direktør

Christen Bagger afløser Peter Laursen som direktør i DEKRA, der ud over transportsektoren spreder sig til stadig flere brancher. Laursen forfremmes til direktør for DEKRA i Nord- og Vesteuropa. Bagger skal realisere en ambitiøs plan for bæredygtighed og fortsætte DEKRA’s vækst i både eksisterende og nye brancher.

DEKRA Danmark får ny direktør pr. 1. december. Christen Bagger afløser Peter Laursen, der som følge af DEKRA’s vækst og positive udvikling i Danmark forfremmes til direktør for DEKRA’s aktiviteter i 13 lande i Nord- og Vesteuropa.

Christen Bagger har lang erfaring fra servicebranchen med topstillinger inden for hotel- og kursusvirksomhed.

Han har senest stået i spidsen for hotelkæden Clarions 40 hoteller og 4.000 medarbejdere i Danmark, Norge, Sverige, Finland.

Tidligere har han blandt andet været danske landechef og international vicepræsident i

uddannelsesvirksomheden EF Education First.

Bæredygtighed og fortsat vækst

I DEKRA Danmark skal han indfri to overordnede målsætninger, som han ser frem til at kaste sig over:

”For det første skal jeg sikre, at DEKRA fortsat vokser, både gennem organisk vækst og via opkøb af virksomheder. DEKRA skal være større i de brancher, hvor vi allerede er aktive, men DEKRA skal også indtage nye brancher i de kommende år i tråd med den udvikling, DEKRA har gennemgået de senere år, så endnu flere danskere uden for transportsektoren lærer DEKRA-navnet at kende og får glæde af vores værdier og kvaliteter. For det andet skal jeg realisere DEKRA’s høje ambitioner på klimaområdet, hvor vi skal være CO2-neutrale i 2025. DEKRA har således også tilsluttet sig den globale standard Science Based Targets, som på et evidensbaseret grundlag hjælper virksomheder med at realisere klimamål, der lever op til Parisaftalen.”

Aktiv i stadig flere brancher

DEKRA Danmark er i dag aktiv i en række brancher forenet under sloganet ’Sammen hjælper vi mennesker sikkert på vej’. DEKRA er blandt andet Danmarks største private uddannelsesvirksomhed på transportområdet med AMU-centre og erhvervsuddannelser og driver også 51 synshaller under DEKRA Bilsyn.

Som anden aktør hjælper DEKRA Job i samarbejde med landets kommuner ledige danskere ind på arbejdsmarkedet eller i uddannelse, og med DEKRA Business tilbyder DEKRA jobrettede, praksisnære kurser og uddannelser til erhvervslivet.

Viden om bæredygtighed bliver efterspurgt

”DEKRA Business er et defineret vækstområde, der rummer mange udviklingsmuligheder, fordi det ikke begrænser sig til transportbranchen. Der kan for eksempel være et potentiale i kurser i bæredygtighed, der kan hjælpe små og mellemstore virksomheder og deres medarbejdere med at komme til næste niveau. Det er ikke mit indtryk, at der er så mange muligheder for dem i dag. I det hele taget bliver viden om arbejde med bæredygtighed en efterspurgt kompetence, både hos folk der allerede er i beskæftigelse, og hos de mennesker, DEKRA er med til at hjælpe ind på arbejdsmarkedet,” siger Christen Bagger.

En forskel for Danmark

Han ser også frem til samarbejdet med landets jobcentre.

”Det er generelt min opfattelse, at de offentlige aktører er ekstremt åbne over for samarbejde. De vil os rigtig gerne, og jeg tror, at en virksomhed som DEKRA har en stor mulighed for at udvikle, forandre og skabe noget, der gør en forskel for Danmark. Vi kan hjælpe med at få flere ind på arbejdsmarkedet og få flere til at blive længere på arbejdsmarkedet. Det har Danmark brug for,” siger Christen Bagger.

Emner

Kategorier

Regions


Om DEKRA

DEKRA blev grundlagt i 1925 i Berlin og er oprindelig en forkortelse for Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein (Brancheorganisation for tyske bilproducenter). DEKRA startede altså som en uafhængig organisation med det formål at højne sikkerheden i køretøjer og dermed på vejene. Over årene har DEKRA udviklet sig til at være en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhed – ikke alene på vejene, men også på arbejdspladser og i hjemmet. I dag omfatter DEKRAs ydelser bl.a. køretøjsinspektion, ekspertvurderinger ifm. forsikringsskader, rådgivning, industri- og bygningsinspektion, sikkerhedskontrol, test og certificering af produkter og systemer, vikarservices og uddannelse.

DEKRA har kontorer i mere end 60 lande og beskæftiger over 45.000 medarbejdere. Når vi fylder 100 år i 2025, er det vores vision, at DEKRA er Global Partner for en Sikker Verden.

I Danmark har DEKRA især fokus på at hjælpe mennesker sikkert på vej gennem uddannelse og jobrettede indsatser. Vi tror på, at målrettet uddannelse er vejen til beskæftigelse og har med mod og nytænkning hjulpet tusinder af ledige danskere tilbage på arbejdsmarkedet. Mere end 300 kolleger skaber dagligt værdi, sammen med vores kunder, kursister og borgere. Vi lægger vægt på at være en inspirerende og dynamisk virksomhed med højt til loftet og let til smil.

DEKRA dækker hele Danmark.

Kontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30