Gå til indhold
Claus Jørgensen og Johannes Brink
Claus Jørgensen og Johannes Brink

Nyhed -

Umove sætter ekstra fokus på uheldsforebyggelse

Det landsdækkende busselskab Umove har valgt at sætte ekstra fokus på uheldsforebyggelse, og de har derfor tilbudt 48 af deres jyske chauffører at tage kurset Uheldsforebyggelse for erhvervschauffører hos DEKRA.

På det 1-dages kursus bliver chaufførerne udfordret på deres kørerteknik på et køreteknisk anlæg og i klasselokalet bliver de undervist i, hvordan og hvorfor ulykker sker, og hvordan de kan undgås.

Ifølge Diana Bitsch, driftschef hos Umove, har de valgt at tilbyde kurset til deres chauffører for at klæde dem endnu bedre på til at undgå fremtidige skader på busserne samt uheld.

”Vi har haft nogle skader på vores busser, der kunne have været undgået, og vi vil derfor gerne klæde vores chauffører endnu bedre på til at undgå disse uheld. Vi har tidligere haft chauffører, der har deltaget på uheldsforebyggelseskurset hos DEKRA med stor succes. Chaufførerne var glade for kurset, og vi kunne efterfølgende se, at antallet af skader faldt hos de chauffører, der havde deltaget på kurset. Vi vil derfor gerne give endnu flere af vores chauffører mulighed for at tage kurset,” fortæller Diana Bitsch.

Tilfredse chauffører

Kurset var et frivilligt tilbud til Umoves jyske chauffører, og det glæder Diana Bitsch, at der har været så stor opbakning til at tage kurset.

”Kurset er også en investering vi gør i vores chauffører, så vi er rigtig glade for, at der har været så stor opbakning til det. Mange af chaufførerne ønsker at dygtiggøre sig løbende, og det er derfor vigtigt for os at give dem muligheden for det og vise, at vi lytter til deres ønsker,” fortæller hun.

Claus Jørgensen er en af de chauffører, der har valgt at deltage på kurset, og han er ikke i tvivl om, at kurset har været brugbart.

”Vi bliver aldrig for gode eller for dygtige til det her. Der er rigtig mange vaner, som man måske har, som man nok burde lave om en gang imellem, så det er meget lærerigt med sådan et kursus,” fortæller han.

Han bakkes op af kollegaen, Vita Mikkelsen, der også kan se stor værdi i kurset.

”Vi kan bruge det i vores hverdag, og det er skønt at få nogle nye ideer med hjem, få nogle tips og ellers bare høre om, hvordan andre gør det. Det er altid godt at få boostet det op, som vi har lært for mange år siden,” fortæller Vita Mikkelsen.

Styrker fællesskabet

Det er ikke kun fagligt, at chaufførerne får noget ud af at deltage på kurset. Ifølge Diana Bitsch er kurset også med til at styrke det sociale fællesskab blandt chaufførerne.

”Til dagligt er vi spredte over hele landet, og vi har derfor mange kollegaer, vi ikke ser til dagligt. Sådan en kursusdag er derfor med til at skabe et fællesskab blandt de chauffører, der deltager på det samme kursus. Det er virkelig godt,” fortæller hun.

Diana Bitsch håber, at det i fremtiden bliver muligt at tilbyde endnu flere af Umoves chauffører kurset.

”Jeg håber, at vi på sigt kan tilbyde alle vores chauffører kurset. Det handler ikke kun om skader på busserne, men også om chaufførernes og passagerernes sikkerhed samt personerne på vejene. Vi har et ansvar, og det ønsker vi at leve op til,” slutter hun.

Related links

Emner

Kategorier

Regions

Kontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30