Gå til indhold
Fængsel & Chaufføruddannelse
Fængsel & Chaufføruddannelse

Nyhed -

Transportbranchen giver indsatte en ny chance

Et roadshow præsenterer de næste måneder indsatte i landets åbne fængsler for de gode jobmuligheder i den danske transportbranche, der vil mangle 2.500 chauffører de kommende år.

En fremtid som chauffør parkerer bogstaveligt talt foran de indsatte i landets åbne fængsler, når Transportens Udviklingsfond i samarbejde med Kriminalforsorgen, uddannelsesvirksomheden DEKRA og organisationen High:five tager på roadshow med en Volvo-showtruck og fortæller om de gode jobmuligheder i transportbranchen.

Fra 30. april til 28. juni besøger roadshowet otte åbne fængsler, og de indsattes interesse for arrangementet, der også blev afviklet sidste år, er stor.

”Det er jo i bund og grund ret negativt at sidde inde, og det betyder meget, at der her kommer folk udefra, som ikke har noget med systemet at gøre og er klar til at give de indsatte en chance på arbejdsmarkedet,” siger Kurt Pedersen, seniorkonsulent i High:five, der hjælper private og offentlige virksomheder med at etablere jobs og uddannelsespladser til unge, der er i fare for marginalisering på grund af kriminalitet.

Mangler 2.500 chauffører

Kraftig vækst i transportbranchen betyder, at flere danske transportvirksomheder i øjeblikket oplever en akut mangel på chauffører.

I alt anslår brancheforeningen ATL og 3F, at Danmark i de kommende år får brug for 2.500 nye lastbilchauffører.

"Roadshowet viser de indsatte, at chaufførerhvervet er en god og nemt tilgængelig mulighed for på kort tid at få en fornuftig, legal levevej i et udmærket job i stedet for kriminalitet. Det kræver egentlig bare, at de har et lille kørekort, som de kan bygge videre på, enten ved at tage en egentlig uddannelse som chauffør eller ved at tage stort kørekort og komme i job med det samme", siger Kurt Pedersen.

Roadshowets køreplan

Årets roadshow begynder i Sdr. Omme Fængsel 30. april og besøger herefter Renbæk Fængsel (15. maj), Møgelkær Fængsel (16. maj), Nr. Snede Fængsel (16. maj), Statsfængslet Søbysøgaard (17. maj), Horserød Fængsel (6. juni), Jyderup Fængsel (7. juni) og Kragskovhede Fængsel (28. juni).

Emner

Kategorier

Kontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30

Relateret materiale