Gå til indhold
Drømmen om at blive kørelærer er for alvor vakt hos rigtig mange (arkivfoto).
Drømmen om at blive kørelærer er for alvor vakt hos rigtig mange (arkivfoto).

Nyhed -

Programserie på TV2 Zulu skaber boom i kørelæreraspiranter

Efter en årrække med faldende interesse for at blive kørelærer stiger antallet af kørelærer-aspiranter måske igen. I hvert fald mærker DEKRA, som uddanner kørelærere i hele landet, en markant øget interesse for kørelæreruddannelsen.

På DEKRAs nye hold i august starter tre gange flere kursister end på det hold, der begyndte i januar. I mellemtiden har den muntre programrække ’Kørelærerne’ på TV2 Zulu i foråret gjort sit til at skabe opmærksomhed omkring kørelærerfaget.

Praktisk erfaring

For 55-årige Rolf Iversen, der er blandt de nye kørelærer-aspiranter hos DEKRA, blev beslutningen om at blive kørelærer dog truffet tilbage i 2016.

”Efter næsten 35 år i PostNord var det tid til at prøve noget nyt. Jeg har taget kort til lastbil, bus og anhænger hos DEKRA gennem de sidste par år, og det har givet mig lyst til selv at blive kørelærer, og på sigt kunne jeg godt tænke mig at blive storvognskørelærer. Jeg er overbevist om, at jeg vil være god til det,” siger Rolf Iversen, der blandt andet kører som buschauffør for at samle så meget praktisk erfaring som muligt.

Som alle andre kørelærer-aspiranter skal han dog begynde med uddannelsen til kørelærer til almindelig personbil (kategori B), før han kan videreuddanne sig til kørelærer til MC (kategori A) eller storvogn (kategori C, D, E).

Nye kolleger

Rolf Iversen har allerede taget det obligatoriske for-kursus i kunsten at undervise andre.

Samarbejdet med de andre kursister hos DEKRA er med til at motivere ham – ikke mindst i perioder med svært stof, der skal læres.

”Det er sjovt at få så mange nye kammerater og kolleger med samme interesse. Det kræver, at man giver noget af sig selv, men så får man også meget igen. Min plan er, at blive selvstændig kørelærer, men meget gerne i samarbejde med nogle af de andre kursister. Vi er fem-ti stykker, der taler om at samarbejde, når vi er færdige. Det øger motivationen,” siger Rolf Iversen.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30