Gå til indhold
Jobmesse efterår 2018
Jobmesse efterår 2018

Nyhed -

Jobmesse i Brøndby skal skaffe flere chauffører

Med en jobmesse i Brøndby den 11. april vil DEKRA matche områdets transportvirksomheder med nye chauffører. Væksten i sektoren kræver flere chauffører. Samtidig bliver de danske chauffører ældre og ældre. Den udfordring vil DEKRA løse.

Torsdag den 11. april kl. 10-12 får ledige og andre interesserede en gratis mulighed for at gribe nogle af de ledige chaufførstillinger i området, når Danmarks største udbyder af transportuddannelser, DEKRA, holder jobmesse hos DEKRA AMU Center Hovedstaden på adressen Kirkebjerg Allé 90 i Brøndby.

På messen kan deltagerne møde et bredt udvalg af transportvirksomheder, der lige nu står og mangler arbejdskraft.

Branchen mangler 2.500 chauffører

Det stigende behov for nye chauffører skyldes en kombination af to ting. Ifølge Dansk Statistik er næsten halvdelen af Danmarks lastbilchauffører 50 år eller derover og er således på vej mod pension eller efterløn. Derudover er der en enorm vækst i transportsektoren, der generelt kræver flere chauffører år for år.

Den markante vækst i transportsektoren betyder, at de danske vognmænd forventer, at der bliver brug for 2.500 flere chauffører i 2019. Det viser en stor undersøgelse foretaget af Voxmeter for DEKRA i slutningen af 2018. I Region Hovedstaden forventes der 6,2 procent flere ansatte i 2019 end i 2018.

Nemmere rekruttering

”Hvis vi vil chaufførmanglen til livs, må vi gøre rekrutteringen nemmere. Vi gentager derfor jobmesserne, fordi de har vist sig at lette rekrutteringen for virksomhederne og jobsøgningen for kandidaterne, både de erfarne og de helt nye chauffører. Branchen savner især unge chauffører, og de får med jobmesserne en god samlet indgang til de mange muligheder i branchen," siger administrerende direktør i DEKRA, Peter Laursen.

I alt syv jobmesser

Brøndby er et af syv steder i landet, hvor DEKRA afholder jobmesse i april. DEKRA forventer omkring 500 deltagere og op mod 25 vognmænd på jobmessen i Brøndby.

Deltagerne kan også få information og en snak om deres muligheder for at få uddannelse og jobhjælp med henblik på at blive lastbil-, bus- og taxichauffør.

Busselskabet Skovlunde Busser deltog på messen i Brøndby sidste år, og de var positive, da dagen var omme: ”Vi fik nogle chauffører – gode chauffører – men vi kunne godt bruge nogle flere turistchauffører. Vi har masser af timer”, siger kørselsleder Sten Petersen fra Skovlunde Busser, som igen i år er at finde på messen i Brøndby.

Emner

Regions

Pressekontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30

Relateret materiale