Gå til indhold
”Det er sjovt at køre bus”

Blogindlæg -

”Det er sjovt at køre bus”

Berit Batz Ølholm er oprindeligt uddannet kontorassistent, men har nu fået job som buschauffør hos Aarhus Sporveje. ”Man skal ikke være bange for at prøve noget nyt. Det kommer der kun noget godt ud af.” Det er Berits motto.

Indtil for få måneder siden kendte 44-årige Berit Batz Ølholm fra Odder slet ikke til DEKRA. Faktisk havde hun aldrig tænkt over, hvem der uddannede lastbil-, bus- og taxichauffører.

”Jeg var på jobmesse i Skanderborg, hvor jeg var på jagt efter en åbning”, siger Berit om situationen, hvor hun fik plantet et frø om at blive buschauffør af en forhenværende kollega, der nu er jobkonsulent hos DEKRA.

”Jeg havde aldrig selv overvejet det tidligere, da jeg ikke kender nogen, der arbejder i transportbranchen”, forklarer Berit om, hvorfor hun afslog tilbuddet.

Men Berit kunne ikke slå idéen om at blive buschauffør ud af hovedet. To uger senere begyndte hun på den 30 dages buschaufføruddannelse hos DEKRA.

Gode jobmuligheder

Jobkonsulenten hos DEKRA så gode muligheder i Berit, og derfor sørgede han i samarbejde med Jobcenter Aarhus for at Berit fik hele pakken – både buskørekort, taxikørekort og BAB-bevis, som giver mulighed for at køre med syge, ældre og handicappede.

”Nu har jeg større garanti for arbejde end før”, siger Berit, som før havde svært ved at få fast job inden for kontor- og servicefaget.

Service og smil i blodet

Selvom der kan virke langt fra et kontorjob til at køre bus, så er der faktisk en tydelig lighed. Berit har nemlig service og smil i blodet – uanset om hun sidder på et kontor eller i en bus. Så selvom hun slet ikke selv havde tænkt i de baner, så kan hun alligevel godt se nu, hvorfor hun kunne være en god buschauffør.

”Jeg er glad, udadvendt og giver god service. Nogle gange skal man tænke ud af boksen og springe ud i noget nyt. Jeg er frisk og parat til det”, siger Berit om brancheskiftet.

Jeg ved ikke, hvorfor de var så vilde med at ansætte mig

Den 8. april 2019 starter Berit sit nye arbejdsliv som buschauffør hos Aarhus Sporveje. Her skal hun køre forskellige ruter i de gule bybusser i Aarhus.

”Jeg ved ikke, hvorfor de så gerne ville ansætte mig. Det sagde de faktisk ikke,” siger Berit om, hvorfor hun efter en inspirationsdag og en individuel samtale med Aarhus Sporveje blev ansat.

”Men jeg tror, at det er på grund af min alder, at jeg er kvinde, og så må jeg have givet et godt førstehåndsindtryk”, fortsætter Berit, efter hun har tænkt lidt over det.

Det bliver sjovt at prøve noget andet

Berit glæder sig til at komme i gang som buschauffør hos Aarhus Sporveje. Mest fordi at det er sjovt at køre bus, og hun er spændt på at skulle køre så stort et køretøj i Aarhus.

”Det bliver sjovt at prøve noget andet”, siger Berit selvom hun synes, at det er lidt svært at forholde sig til.

Hun er spændt på, hvor meget kontakt hun får til sine nye kollegaer og til kunderne. Det er nemlig noget, som betyder meget for hende. Derfor tror hun også, at hun i fremtiden vil være en perfekt flexchauffør, hvor der umiddelbart er noget mere kontakt og relation til kunderne. ”For det vil jeg komme til at savne, hvis der ikke er”, siger Berit. 

Emner

Regions

Kontakt

Troels Lund

Troels Lund

Pressekontakt Kommerciel Direktør PR og kommunikation 31 63 20 30

Relateret materiale